Nedir bu üç harfli kelimenin anlamı? Kimi zaman kurumuş ruhlarımıza cansuyu olan, baharda yeni açmış içtenlikle güneşe karşı tebessüm eden, heyecanlı, nazenin bir edayla tatlı esintilerde dans eden, görenleri sevindiren, coşturan, bir kır çiçeği gibi olmamızı sağlayan, kimi zaman da divanelikten çöllere düşüren aşk nedir?

Kaf dağının ardında mı saklı? Bu arada kaf dağına nasıl gidebiliriz?

Aşk... zor bir konu ve onunla ilintili sorular!

Herkesin bir tanımı olmalıdır. Herkes farklı anlar, algılar ve yaşar aşkını. İnsanın en öznel halidir aşık olduğu zaman. Bana göre, kalbin beşer kısmından birisi için atmasıdır. Sadece birini düşlemek, istemektir. Ruhunun afakanlarını sevdiğinle dindirmektir. Yaşama anlam katmaktır aşk. Tabii ki aşka da samimiyeti, güzelliği katmak gerekir.

Gariptir. İnsanda olmadık şeyler yaptırır. Bir bakmışsın gülüyorsun. Dışarıdan birisi sebepsiz yere gülmene anlam veremez ama sebeplerin en güzeli vardır tebessümünde: AŞK. Bir de bakmışsın ki yüzünden düşen bin parça. Buna da anlam veremezler ama bilmezler ki sevdiceğin yoktur yanında.

İnsanın bozuk bir plağı taklit etmesinin sebebi de aşktır. Plak, şarkının bir nakaratını çalar aşık olanın diline. Sevgilinin ismi pelesenk olur. Tıpkı bende olduğu gibi. Senin o tatlı ismini defalarca telaffuz etmem gibi..