Bugün biraz izlediğim diziden bahsedeceğim. İsmi Baby Reindeer. Yazacaklarım spoiler olabilecek bilgiler içerdiği için önceden uyarmak istiyorum. Ana karakter Donny başarısız bir komedyen aynı zamanda barmenlik yapıyor. Bir gün çalıştığı bara Martha adında kilolu bir kadın geliyor. Ağlamaklı ve çaresiz göründüğü için Donny ona acıyor ve çay ikram ediyor. Hikaye böyle başlıyor. Martha sabıkalı bir tacızci ve kafayı Donny'e takıyor. Her gün bara geliyor, sohbet ediyorlar. Ancak Donny kadının tehlikeli olabileceğini fark ettiği anda bile onu uzaklaştırmak için gerekli çabayı göstermiyor. Sonradan bunun da nedenini anlıyoruz.

Dizi rahatsız edici sahneler içeriyor. Bu arada gerçek bir hikayeden uyarlanmış. Donny'i oynayan kişi yani Richard Gadd kendi başından geçenleri yazmış ve başrolünü üstlenmiş dizinin. Yaşadıkları göz önünde bulundurulursa bu büyük cesaret gerektiriyor. Çünkü travmalarını bir bir ortaya döküyor. İzlerken onun için üzülüyor onu anlıyor hem de ona kızıyoruz. Onunla birlikte duygudan duyguya sürükleniyoruz.

Psikolojik olarak insanı etkileyen bir yapım yine de tavsiye ediyorum. İnsanın karanlık doğasını ve karmaşık yanlarını anlamaya yardımcı oluyor. 35-40 dakikalık bölümler bir çırpıda bitiyor.