Evet elimde boş bir daire olmasına rağmen borca battım. İflas etmek üzereyim ama o evimi de kiraya vermek istemiyorum benim için çok değerli çünkü...


Bir gün biriyle tanıştım. Evime kiracı olmak istediğini, bana ederinden yüksek kira vereceğini ve evime çok iyi bakacağını söyledi. Her ne kadar istemesem de iyi niyetli diye düşünüp ben de evimi ona kiraladım. Bir süre sonra evime benden (kendi sahibinden) daha iyi baktığını gördüm. Kanım da ona çok ısınmıştı. Bu yüzden karşılıksız evi onun üstüne yapmaya karar verdim. Konuşmak için yanına gittiğimde mutsuzdu, daha doğrusu o bana gelmişti, konuşmak istediğini söyledi. Ben de kirayı ödeyemediğini söyleyip yardım isteyeceğini düşündüm. Kendi içimden ''şimdi duyacağın haberle yüzün gülecek merak etme'' dedim. Yanıma geldi, üzgün bir ifadeyle, ''ben evden çıkmak istiyorum'' dedi. Neden diye sorduğumda kira miktarı ile ilgili tek kelime etmedi, sorduğumda da ''paradan sıkıntım yok, evine iyi bakamıyorum, bundan önceki kiracılarım bana çok kötü davrandı. Bu içimde hep ukte kaldı, bu yüzden senin evine de zarar vermek istemiyorum'' dedi. Şok oldum, ikna etmeye çalıştım ama imkansızdı, kafaya koymuştu, gidecekti. Gül gibi baktığı evimi bırakıp arkasını dönmeden gidecekti ve gitti.


Aylarca o eve girmedim, toplamadım, temizlemedim. Çünkü bana onu hatırlatacaktı. Ben onu evimin yeni sahibi yapacaktım. O ise bunu istemedi. İçten içe istiyordu biliyordum ama korktu, denemek istemedi. Aylar sonra girdim ve evi toparladım. Karşıma bir kaç kişi çıktı kira verip oturmak isteyen, ama dünyaları verseniz istemem dedim. Belki bir gün eski sahibi gelip oturmak ister diye... Eğer bir gün gelirse evin içi hala aynı duruyor. İçinde bıraktığı saçındaki toka hala o evde askıda asılı duruyor :)) Belki bir gün saçına toka takmayı unutunca o evde bıraktığını hatırlar ve gelir alır.


Bu yazdıklarımın ev sahipleri veya kiracılarla bi alakası yok. :)))) Evinize iyi bakıp sizi kira istemeye utandıracak insanlar tanımanız dileğiyle... Hoşça kalın.