Kış iyice kendini hissettirmeye başladı, seviyorum sonbaharın serinliğini sıcak hava gitmiş çok soğuk değil, bugün canım sıkkın, dışarı çıkıp kulaklığımı takıp Sezen Aksu dinleyerek yürüyüş yapmalıyım.

Sabah derin bir nefes alıp baskülde tartıldım, diyetim bittikten sonra altı kilo almışım ekranda yanıp sönen altmış dört rakamını görünce beynimden vurulmuşa döndüm! kendimi baskülle kavga ederken buldum, ağzıma geleni saydım birde tekme attım, takır tukur banyo dolabının altına gitti.

   Mideme baktım, başladım söylenmeye, ne var, ne diye ikide bir acıkıyorsun! aynada kendimi gördüm gözlerime kilitlendim.

"Doymadın yıllardır yemek yemeğe aklın fikrin tatlıda börek çöreklerde, sen Afrika da olsan çalı yiyerek de kilo alırsın, zıkkım ye!’’ deyip çıktım banyodan. Allah benim güzel bir kadın olmamı istemiyor artık kabullenmeliyim…

  Evde duramadım içimde bir kıpırtı gezmeliyim, kot pantalonumun üzerine beyaz tşört ve kot ceketimi giydim halka küpelerimi de taktım on yaş daha genç oldum.

Spor kıyafetlerle gençlik iksirimi içtim, yeni aldığım yürüyüş ayakkabılarımla havalı havalı yürüyerek apartmandan çıkarken kapıcımız Abuzer abi ile karşılaştım.

 Teknoloji devrinde, bilimin ilerlediği bu çağda yaptırmaya gerek görmediği sol altta bir, sağ üstte bir tane kalmış dişlerini göstererek...

''Yarın aidatları toplayacağım gündüz evde misin Serap abla’’ baskülden dolayı çökmüş sinir sistemimin katıla katıla gülme isteğini bastırmak isteyen iç sesim

 "Sakın gülme çok ayıp ne olmuş adamın dişleri yoksa, yüz yıl önce dünyaya gelseydin senin de olmayacaktı’ uyarısını dikkate alıp, ciddi olmaya çalışıp, sahte yüz ifadesi takınıp ‘’Yarın yokum akşama gelip alırsın‘’ deyip hızla uzaklaştım.

 Cadde hareketliydi, araba gürültüsü, telaşla yürüyen insanlar, sakin olsun diye ara sokaklara saptım kimsecikler yok huzur dinginlik kulaklığımı taktım.

Sezen Aksu açtım ‘Yanarım yanarım tutuşur yanarım kavurur ateşin seni de beni de belalım’ Bu kadın efsane bir daha onun gibisi gelmez diye düşünürken, son kuaföre gidişimde kuaföre verdiğim gaz aklıma geldi, koltuğa oturup,

‘’Beni modern bir kadın yap, Sezen Aksu gibi yap ‘’ komutunu verip, ödemeyi yaparken duyduğum rakamla konuşma yetimi yitirip‘’ ha hıııı hööööğğğ’’ sesleri çıkarıp dinazor moduna geçişim aklıma geldi.

O anda zihnimde başka bir Sezen parçası çalmaya başladı

Sen ağlama dayanamam ağlama gözbebeğim sana kıyamammmmmm!

Yok bugün bana mutlu olmak haram…