Üzgün anlarımızda ağzımıza atabileceğimiz mutlu anlarımızı hapseden kapsüller icat etmek için uğraşan Gökçen, bela mıknatısı Cengizhan, grubun en zeki çocuğu Kerem ve duygu seli Hazal ile sıcacık bir hikayenin içine düşeceksiniz.

Ormanda oyunlar oynayan, doğayı izleyen ve hayvanlarla empati yapabilen dört yeşil kafalının hikayesi kasabaya yapılacak olan ‘’doğal yaşam alanı’’ dedikleri bir yerin hayatlarını değiştirmesiyle başlar. Ormandaki hayvan dostlarının düzenleri altüst olmuştur. Üstelik çok sevdikleri ağaç evleri de tehlikededir. Hayvan dostlarını yerinden edecek, çimenleri astım hastası yapacak, onları beton duvarlara hapsedecek bu projeyi bir an önce engellemeleri gerekmektedir.

Ormanı yemeye çalışan yetişkinlere karşı duran dört küçük çocuğun kalplerindeki doğa sevgisiyle ısınacaksınız. Onlarla kahkahalar atıp onlarla savaşacaksınız. Belki hayal kurmayı bile bilmeyen yetişkinlerin vicdanına dokunabilir, olup bitenleri fark etmelerini sağlarsınız.

Dokuz yaş ve üzeri her çocuğun rahatlıkla okuyabileceği, okurken eğleneceği, hayal dünyalarında yeni kapılar aralayacak, merak duygularını arttıracak bu kitabı kesinlikle yetişkinlerin de okumasını isterim.

Bol bol gülecek ve ekipten biriymiş gibi hissedeceksiniz. Sevgili yazar Tuğba Coşkuner günümüzde gözlerimizi kapattığımız çoğu durumu yüzümüze çarpacak. ‘’Elimden bir şey gelmez.’’ diyen insanlara en küçük sesin bile ne kadar kıymetli olduğunu gösterecek.


''Yüreğinde yeşil bir dal saklarsan, şarkı söyleyen bir kuş mutlaka gelecektir.''