I. Shadow and Bone


Rus Krallığı’nda yetimhanede yetişen biri kız biri erkek iki gencin orduya katılmasıyla başlayan dizide, evren ikiye ayrılmıştır. Bir tarafta karanlık güçler ve vahşi yaratıklar, diğer tarafta insanlık ve büyücü ordusu. Herkesin merak ettiği ise; Grisha güçlerine sahip Alina Starkov’un, savaşın paramparça ettiği dünyasının kaderini değiştirip değiştiremeyeceğidir.


II. The Falcon and the Winter Soldier


İlk bölümüyle oldukça büyük bir kitlenin beğenisini toplayan "The Falcon and the Winter Soldier" dizisi, iki süper kahraman olan Falcon ve Winter'ın bir arada olup düşmanlara karşı savaşını anlatacak. Dizi, Marvel evreninin bir parçası niteliğindedir.


III. Watchmen


Bir grup özel güçleri olan polisler şehirde yaşamakta ve suçluları tek tek avlamaktadır. Dizide "Maskeli Kahramanlar" suçlu olarak nitelendirilmektedir. Alternatif bir tarihte geçen "Watchmen" dizisinde kahraman polisler, gizemli bir cinayet davasına atılmıştır.


IV. Inside Look: The People v. O.J. Simpson


Gerçek bir hikayeden yola çıkan yapım, ABD’li ünlü sporcu O. J. Simpson’ın cinayet davasındaki karmaşık olayları ele alır. 80’li yılların en başarılı sporcuları arasında gösterilen O. J. Simpson, 90'lı yıllarda cinayet şüphelisi olarak tutuklanır. Öldürülen kişi ise eski eşi ve yanında bulunan bir erkektir. Dizi, hem savcı tarafının hem de O. J. Simpson’un avukatlarının arka planda yürüttüğü taktikleri izleyiciye aktarır. Dava artık sadece O. J. Simpson'un davası değildir. Son kararı ise jüri üyeleri verecektir.


V. The Outsider


Dizide, 11 yaşında feci şekilde katledilen bir çocuğun cesedi parkta bulunur. Etraftaki görgü tanıkları ve cesedin üzerindeki bulgular, şehirde yaşayan saygın bir iş adamını işaret etmektedir. Bu kişi; koçluk ve İngilizce öğretmenliği yapan, aynı zamanda iyi bir eş ve kız babası olan Terry Maitland’dır. Soruşturmanın şefi, Terry’i herkesin önünde tutuklar. Terry suçsuz olduğunu belirtse de dava aleyhinde ilerlemektedir. Araştırmalar derinleşip Terry’nin anlattıkları ile polis ekiplerinin çalışmaları birbirini tutunca davanın seyri değişmeye başlar.



Hazırlayan: Fatih Aydın