o kadar huzursuzum ki, bunun için bir ilaç yok mudur?


vardır fakat panzehir yapmak için önce zehri tanımak lazım. seni neyin huzursuz ettiğini bulmalıyız.


beni ölüm huzursuz ediyor. acı çekmek, yalnız hissetmek, yıllarca kurmak için çabalayıp durduğun o düzeni veda edemeden bırakıp gitmek. belki ölüm bu kadar zamansız olmasaydı onunla daha iyi anlaşırdık. ne zaman geleceğini söylemeyen, kaçta kalkacağını bildirmeyen bir misafir gibi. bütün vaktimizi, planlarımızı kendine bağlıyor ve bunu yaparken hiç utanmıyor.


hayatın ölüm sadece bir kere ev sahipliği yapacak.


ayrıca ölmek gibi bir işte hiçbir söz hakkımızın olmaması tanrının bizim edilgen oluşumuzu yüzümüze en sert çarpışıydı. bir kontrolümün olmaması, şans faktörü çoktan yazılmış bir kaderin boyun eğicisi olmak... her neyse, işte bu beni huzursuz ediyor.


ölümle randevulaşsaydın sözüne hiç korkmadan sadık kalabilecek miydin?


hiçbir zaman gitmek istemiyorum. sevdiklerim gitsin istemiyorum. her şeyin yarım kalacağını biliyorum. randevusuna on yıl da gecikse yine çok erken biliyorum. hayattan böylesine kopamamamın nedeni nedir? sevdiğim şey yaşıyor olma eylemi mi yoksa yaşamak eyleminde kontrolün bende olması mı? konu tamamen yaşamak istemem ve yaşamam mı? ol demem ve olması mı? acaba tanrı beni yaratırken en çok tanrılık kompleksi mi koydu benliğime? yaşamaktan kastettiğim şey tanrı ile benim aramda geçen bir güç savaşı mı? kazanan ben olsam da asıl kazanan yine tanrı olmayacak mı? Ben tanrının bir ürünü müyüm, uzantısı mıyım, kalıntısı mıyım? tanrı yok demekten bu kadar çok korkmamın sebebi bu mu, yok olmaktan bu kadar çok korkmam mı? işte artık damarlarında gezen ismi "var olmak" olan bu zehri tanıyorsun. yap lütfen panzehri.


panzehre ihtiyacın olduğuna hala emin misin? anladığım kadarıyla her şey hayatta olmakla ilgili. sen şu an hayatta olmasaydın damarlarında gezinen, seni saran bu zehir de olmayacaktı. senin panzehrinin var olmamak olduğunu mu düşünüyorsun? sen şu an hayattaysan, seni yaşıyor yapan şey var oluşunsa sana panzehri vermemi hala ister misin? ayrıca bir zehre panzehri hemen verilmelidir, sana vereceğim panzehre ev sahipliği yapacağın tek bir gün olacak. nihai iyileşmen ancak ölüm döşeğinde vuku bulacak. ölüm döşeğinin panzehri de ölümdür.