3D yazıcı ile plastik saksılar üretmek için sadece bir adet akla, bir adet bilgisayara ve bir adet de 3d yazıcıya ihtiyacınız var kardeşim, hepsi bu kadar. Fotoğraflarda gördüğünüz gibi öncelikle 3ds max ya da Sketch Up gibi bir programdan boyutları bir saksı proporsiyonunda olacak şekilde bir model tasarlayabilir ve bunu Ultimaker yazıcı aracılığıyla yazdırmak için 3B nesneyi Ultimaker'dan okutabilirsiniz.

İşin güzel kısmı, İstanbul'da göze hoş görünmeyen yerleri böyle tatlı üretimlerle kapatmaya ve güzelleştirmeye çalışan Onaranlar Kulübü adında çok hoş bir oluşum var. Bir sitesine göz atın derim: http://onaranlarkulubu.com/

Onaranlar Kulübü ile yaptığımız bu çalışmada sürekli önümüze çıkan ve kesinlikle kaldırımdaki yürüyüş düzenini bozan, insanın estetik algısına hitap etmeyen doğalgaz kutularının üstüne kendi tasarladığımız saksıları 3d yazıcı ile yazdırarak hem küçük de olsa bir bitki yaşamı sağladık hem de Moda'da göze hoş gelmeyen bazı doğalgaz kutularıyla karşılaşan insanlara küçük bir sürpriz yapmak istedik.

(Muhtemelen şu an bu kutuların hiçbirinde o saksılar durmuyordur diye tahmin ediyorum, evet bunu Türkiye'de yapmak çok iyi bir fikir olmayabilir aslına bakarsan)