Taner'in Peugeout'u ödünç aldım. Bugün provaya Öykü'yle beraber gidecektik. Kafkaesk kadınımı adliyenin önünden aldım. Yol bitmesin istiyordum. Trafik bahanesi ile saçma sapan yollara giriyordum. Olacak gibi değil. Provaya bir saat var. "Şairler tepesinde bi yemek mi yesek?" dedim. Kabul etti.


Şairler tepesi neredeyse boştu. Oturduk hiç bir şey söylemedik. Acıkmamıştık. Öylece manzarayı izledik. Provaya deyip tekrar arabaya atladık. "Taş köprüye gidelim mi?" dedim "Bir süre suyu izleriz." Teklifim açıktı aslında. Kabul ederse bunun ne anlama geleceği malumdu. Etmezse de bu işten vazgeçmem gerekecekti.


İlerleyen saatlerde provada değildik. Arabadaydık. Bir şarap açmıştık. İçmezdik esasen ikimizde. Ama şaraptı o an o vaziyete uygun olan. Fermante üzümün aşk dolu sarhoşluğunu çekmişti içimiz. Konuşmuyorduk. Akan suyun sesini dinliyorduk.

Paha biçilmez anlar.

Bana doldurduğu bardağı alırken ilk defa elim eline değdi. Ten uyumu der bazıları. Pek inanmam böyle zırvalara ama o gün o bardağı alırken, hissettiğim şey ten uyumuysa eğer, uymuştuk ikimizde.

Arada göz göze geliyor sonra aptal aşıklar gibi kaçırıyorduk gözlerimizi. Aşk aptallaştırır.


Manasız,

Çok manalı.


Bana egzotik ülkeleri ne kadar merak ettiğinden bahsetti.

İran'ı gezmeyi çok istiyormuş mesela. Ah benim gözleri Furuğ Feruzad'ım, sen iste ben Humeyni'yi devireyim! Fas'a gidecekmiş sonra. Sen iste ben Batı Sahra'yla, Fas'ı bir kılayım!

Bir ara da bir Yunan adasına uğramakmış niyeti. Sen iste ben sınırları kaldırayım. Uluslarası krize sebebim, göçmen kuşum.


Ey özgür ruhlu kadınım,

Ey şarap rengi denizim!


Hayaller kurduk gece boyu. Ben ona şiirlerden bahsettim. Bildiğim tek şey oydu çünkü, paylaşabileceğim. Gücüm buna yetiyordu o aralar.


Ama o dert etmedi. Şiirlerle eşlik etti şiirlerime. Hani yazmıştım ya sanki Öykü bana "Seni severim sevmesine de toplum buna hazır değil."* der minvalinde bir şeyler.


Hayır!


Yazdı devamını o şiirin abim Ali Lidar ve şöyle dedi o satırlarda ;

Ben seni seviyorum ve toplum buna hazır!*


Ve şimdi ben Öykü için söylüyorum Ali Lidar abimin sözlerini

Kitaplarda tanıdığım tüm kadınlardan güzelsin!*





*Ali Lidar - Alengirli Şiir/Alengirsiz Şiir