Merhabalar benim gezgin dostlarım, bugün sizlerle birlikte Rothenburg ob der Tabuer gezisi yapacağız. Duyduğumda şaşırmıştım. "Acaba böyle bir yer var mı?" demiştim. Gitme imkanım olmasını çok isterdim. Ama o dediğim yer yani Rothenburg ob der Tabuer Almanya'da bulunuyor. Masalsı kasabaya rotamızı döndürelim.


Rothenburg odT’in Schneeball (snowball-kartopu) denilen kurabiyeleri meşhur, yıl boyunca Noel ruhu yaşayan bir yere Noel zamanlarını güzelleştiren kar yağışıyla ilgili kurabiyeler çok yakışmış. Şehirde gezerken görmeme ihtimaliniz zaten yok; orijinalini veya tarçın, elma gibi farklı lezzetlerle donatılmış olanlarını deneyebilirsiniz. Yalnız beklentinizi çok yüksek tutmamanızda fayda var, çünkü dışı acayip lezzetli görünen kurabiyelerin ortası boş hamurdan oluşuyor. Kurabiye fiyatları orijinal olan için 1,5 Euro ve içi dolgulu veya üzeri kaplamalı olanlar 3 Euro civarında.


Onun dışında Rothenburg odT’e özgü bir yiyecek bildiğim kadarıyla yok, ama Almanya’nın meşhurlarından elmalı tart (Apfelstrudel), peynirli makarna (Käsespätzle, sevabına okunuşunu da yazayım Kezeşıpetzle), şinitzel, bira gibi bolca seçenek ile kendinize uygun bir şeyler bulacağınız bence kesin.


Gezgin dostlarım bir de ücretli yapılacak şeyler var. En meşhuru Nightwatchman turu. Her akşam saat 8’de kostüm giyinmiş bir adam (ismi Hans Georg Baumgartner) şehirde sizi arkasına katıp şaşırtıcı şeyler anlatıyor (İngilizce). Örneğin az önce söylediğim Burg Tor civarına götürerek turun ismi olan ve kendisinin canlandırdığı "gece bekçisi" karakterinin eski zamanlarda burada şehri nasıl koruduğunu filan anlatıyor. İnternette gördüm, okudum ve oraya özgü bir deneyim olması açısından bence ilginçti. Marktplatz’taki Rathaus (Town Hall) önünde buluşuluyor, katılım için rezervasyon filan gerekmiyor ve ücreti yetişkinler için 8 Euro, öğrenciler için yarı ücret, 12 yaşına kadar ücretsiz.


Almanya Noel Köyü Rothenburg ob der Tauber gezi rehberi yazımı beğendiyseniz takip etmeyi unutmayın. Bu arada haklarını yemeyeyim, ilham aldığım siteyi bırakıyorum. Çok teşekkür ederim.


https://hayatveseyahat.com/rothenburg-ob-der-tauber-gezi-rehberi/?amp