Günün akşamını fermente edilmiş üzüm sularıyla kapıyor, yaşlı limbikimin ulaşmak için bas bas bağırıp acıdan kıvrandığı nikotini yara bere içinde olan kuru dudaklarımın arasına alarak çakmağımın dibinde bir sağa bir sola yuvarlanan şımarık gazcıkları da tahliye ederek özgürlüğüne kavuşturuyorum. Tabii bu sırada kötü geçmişimi meyilsiz evime davet etmiş bulundum. Köhne musikilerle serden geçmekte, iyiyi yad, kötüyü defetmekte, defaatle acı veren dimağımın her bir hatırası minik nöronlarımın arasında ufak ufak canlanıyor.

Penceremin buğulu, parmak izleri kaplı camında sonbaharın armağan ettiği değerler süzülmekteyken, ayyaş hipokampusumun kasvetli dehlizlerinde unutulmaya yüz tutmuş mühim olmayan düşüncelerimin atom parçacıkları birbirleriyle etkileşime girerek olağanüstü bir öfke saçımını ve buruksu hüzün çekirdeklerinin parçacıklarını açığa çıkarmakta.

Seneler seneler önce iç dünyamda tek tek naaşlarını kaldırıp çamurlaşmış kanlı kalbime defnettiğim varlıkların bir anda kirli pandoramdan fırlamasının sinir hücrelerimi patlatması çok doğal tabii, şerleri düşündükçe yüzlerin kilitleri tek tek açılıyor matruşka misali.

Fani organizmaların organizeleşmesinin sonucunda bendime verdikleri zararı yıllardır yaşıyorum bilhassa, ıssız bir vahada daha da ıssızlaştırılmışım buna istinaden.

Ah, âh almakta üzerlerine yok, oysa şen şakrak, düşmek ve kalkmak dolu matrak zamanlarımın katilleriyle ahbaplık ederek özüme sırt çevirmişim besbelli.

An an'a siper almış, algılar yitirilmiş, duygular körelmiş bin yarayla bir yâr'a mal olup terk edilmekten ötürü yaşamının en değerli parçasına mâl olunmuş huzura özlem duyan ve sessizliğe lal bir insandan fazlası değilim oysaki.

İşte, mevcudunda bir kağıt bir kalem, yaşama ağ ören, hiçbir şeyi yaşamak kadar sevmeyen bir çocuğun garip yaşayışının satır boşluklarına yansıyan hâli.





(Öykümsü otobiyografim bittiği zaman basılıp anlaşmalı kitapçılarda satışa sunulacak.

Ayrıca baştan aşağı kitabın seslendirmesini de yapacağım.

Kapak tasarımını siz yetenekli arkadaşlarıma bırakıyorum.

ruhudar@gmail.com)