Şaban Özüdoğru tarafından hazırlanan ve 2016 yılında 2.kez basılan MEB - Dünya Klasikleri arasında yer alan bu güzel eseri sizlere tanıtmak isterim. Yaklaşık 200 sayfalık bu eserin ön kısmında Rus oyun ve kısa öykü yazarı Anton Pavloviç Çehov'dan önce bahsedilmekte. Ardından Çehov'a ait eserler arasından Vanka - Acı - Memurun Ölümü - Baba - Anüta - Dilenci - Bukalemun - Felaket - Maske - İhtiyarlık - Öğretmen - Şişmanla Zayıf - Hatip - Telaş - Prişibeyev Çavuş - Yazar - Mızrak Çuvala Sığmaz - Çattık Belaya - Keyifsizlik - Eski Ev - Aciz - Değirmende - Lekeli Humma - Öğrenci - Gurbette - Kalemde isimli eserleri anlatılmakta.

Yine bu yazara ait diğer kaynaklarda; Tek perdelik 9 oyun, komedi türünde 4 perdelik Martı oyunu, Vanya Dayısı, Üç Kız Kardeş ve Vişne Bahçesi gibi diğer oyunları da ülkemizde bilinen ve zevkle izlenen tiyatro eserleridir.

Bizde, çağdaş hikayeciliğe yeni bir ses getirmiş romancı, öykü yazarı ve şair Sait Faik Abasıyanık'ın ağır basan öykücülük yanının bilhassa ''Çehov'' tarzı Durum (kesit) hikayeciliği olduğu söylenebilir.