Siz kendinizi ne olarak görüyorsunuz?

İnsanlar yaptıkları şeyin fedakarlık olduğunu düşünmezler. Bunun yapılması gerektiğini düşünürler. Sevdiğini kaybetmemek adına yapılan her şey size göre aptallık mı? Bana göre değil. Bir insanı seviyorsanız illaki çaba sarf edeceksiniz, Bazı şeylerden vazgeçeceksiniz. Alınganlıklarınızı, kararsızlıklarınızı, umursamazlığınızı bir kenara bırakıp savaşmanız gerek.

Bu yolda savaşmak sizi gurursuz bireyler yapmaz. Aksine hayatınızdaki istediği şey için savaşmış, kaybediyorsa da gururla kaybedecek bir birey yapar. Hayatınız boyunca savaştığınız her savaşı kazanacaksınız diye bir şey yok. Olamaz da zaten. Ama önemli olan savaşmak. Savaşırken tecrübe ettiğiniz şeyler. Savaşmaktan kaçarsanız sadece kazanacağınız şeylerden değil, bir şeyi kaybediyorsanız neden kaybettiğinizi de anlamayacak hale getirir. Gelişemezsiniz.


İnsanların ne dediğini bu kadar önemsemeyin. Özellikle en yakınlarınız size "Aman bırak kendi kaybeder." diye laf söylemelerini. Bazı şeyleri kaybettikten sonra anlamanın kime ne faydası var? Size yaşattıklarını başkası ona yaşattı diyelim. Bunu beklemek sizi daha çok üzer. Yeni birisini tanıması, yeni birisiyle bir şeyler paylaşması, yeni zevkler edinmesi, belki de sizinle geçirdiği vakitten daha güzel başkasıyla vakit geçirmesi. Bunları yaşadıktan sonra pişman olup size dönmesi ne kazandıracak sizlere?

Arkadaşlarınıza diyeceksiniz "Unuttum zaten." ama canınızın yandığını sizden başka bir de ben bileceğim. :)


Söylemek istediğim şey takıntılı olmak değil sayın okurlarım. Benim söylemek istediğim şey, içinizde bir umut kaldıysa gidin konuşun. Size net olmasını söyleyin. Çağırın konuşun. Öcü değilsiniz sonuçta sizi dinleyecektir. Bir söz var, "Birini mantığa sığmayacak derecede önemsemeyi ve seni mahvetse de onun istediği her şeyi istemeyi ancak aşk açıklar. Ve birini sevince onu sevmeyi asla bırakmazsın. İnsanlar göz devirse de deli dese de. Hatta özellikle o zaman. Pes edemezsin çünkü eğer pes edebilseydim herkesi dinleyip pes etseydim ve önüme bakıp başkasını bulsaydım bu aşk olmazdı. Bu başından atılabilir ve mücadele etmeye değmeyecek bir şey olurdu."

Eğer içinizde gerçekten elle tutulur bir umut parçası varsa gidin konuşun. Ama düşündüğünüz şey "Oluruna bırak" ise içinizdeki o umudu öldürün, çünkü siz gerçekten sevmiyorsunuz.