Titane

Yönetmen: Julia Ducournau

Vizyon tarihi: 3 Aralık Cuma

Dağıtımcı: Başka Sinema


2021 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye kazanan Fransız yapımı film, yıllar önce kaybolduğu iddia edilen bir adamın ortaya çıkmasıyla yaşananları konu ediyor. Polislerin havaalanında yüzü morarmış bir halde bulduğu adam, kendisini on yıl önce kaybolan Adrien Legrand olduğunu iddia ediyor. Oğlunun bulunduğu haberini alan Adrien'in babası Vincent, on yıl boyunca yaşadığı kabusun artık sona erdiğini düşünerek genç adamı evine götürüyor. Bu süreçte bir dizi korkunç cinayet bölgeyi etkisi altına alıyor.



Fransız Postası (The French Dispatch)

Yönetmen: Wes Anderson

Vizyon tarihi: 3 Aralık Cuma

Dağıtımcı: UIP Türkiye


Galasını Cannes Film Festivali'nde yapan ve festivalde Altın Palmiye için yarışan film, 1950'li yıllarda, Paris'te bir Amerikan gazete bürosunda çalışan gazetecilere odaklanıyor. The New Yorker dergisinde yayımlanmış gerçek makalelerden esinlenen ve hayalî bir gazetenin Fransa bürosunun son sayı hazırlıkları sırasında yaşanılanların konu edildiği yapımda, iç içe üç hikaye anlatılıyor. Filmin kadrosu ise adeta yıldızlar geçidi: Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Frances McDormand, Timothée Chalamet, Mathieu Amalric, Bill Murray, Owen Wilson, Elisabeth Moss, Edward Norton, Christoph Waltz ve Willem Dafoe filmde yer alan isimlerden sadece bazıları.



Bağlılık Hasan

Yönetmen: Semih Kaplanoğlu

Vizyon tarihi: 3 Aralık Cuma

Dağıtımcı: CVG Mars


Yıllarca birlikte hayat mücadelesi veren Hasan ile eşi Filiz, kimseyi düşünmeden sadece kendi isteklerine uygun hareket etmektedir. Ailenin geçimini Hasan, babasından kalma meyve bahçesi ve domates tarlasıyla sağlar. Hacca gitmek isteyen çift, sonunda güzel haberi alıp hazırlıklara başlar. Ancak bu sırada Hasan, hayatını üstüne inşa ettiği değerler ve gerçekleştirdiği eylemlerle yüzleşmeye başlar... Cannes Film Festivali'nin Belirli Bir Bakış bölümünde gösterilmesinin yanı sıra, Türkiye'nin bu yılki Oscar aday adayı.



Azor

Yönetmen: Andreas Fontana

Yayın tarihi: 3 Aralık Cuma

Yayıncı: Mubi


Prömiyerini Berlin Film Festivali'nde yapan Arjantin-Fransa-İsviçre ortak yapımı film, özel bir bankacı olan Yvan’ın gizemli bir şekilde ortadan kaybolan bir meslektaşının yerini almak için karısı Ines ile birlikte Cenevre'den, askerî yönetimin olduğu Buenos Aires'e gidişiyle başlıyor. Yoğun gözetim altındaki bir toplumun duman dolu salonlarında ve yemyeşil bahçelerinde dolaşan Yvan, kendisini büyük toplumsal problemleri çözerken buluyor.



Batı Yakası'nın Hikayesi (West Side Story)

Yönetmen: Steven Spielberg

Vizyon tarihi: 10 Aralık Cuma

Dağıtımcı: UIP Türkiye


1957 yapımı aynı adlı müzikalin uyarlaması olan yapım, iki genç arasındaki yasak aşkı ve farklı etnik kökenlere sahip iki sokak çetesi arasındaki rekabeti konu ediyor.



Petrov Grip Oldu (Petrovy v grippe)

Yönetmen: Kirill Serebrennikov

Vizyon tarihi: 10 Aralık Cuma

Dağıtımcı: Başka Sinema


Cannes Film Festivali'nde görüntü yönetmeni CST Sanatçı-Teknisyen Ödülü kazanan ve Altın Palmiye için yarışan, Rus yazar Alksey Salnikov'un eserinden uyarlanan Rus-Fransız ortak yapımı film, Sovyet sonrası Rusya'sında yaşayan bir çizgi roman sanatçısı ve ailesinin hayatına odaklanıyor. Gripten muzdarip olan Petrov, arkadaşı Igor ile rüya ile gerçek arasındaki sınırda uzun bir gezintiye çıkıyor.



Dayı: Bir Adamın Hikayesi

Yönetmen: Uğur Bayraktar

Vizyon tarihi: 10 Aralık Cuma

Dağıtımcı: CVG Mars


Ufuk Bayraktar'ın başrolünde yer aldığı yapım, Ezel dizisinden Ramiz Dayı karakterinin gençliğine odaklanıyor.



The Unforgivable

Yönetmen: Nora Fingscheidt

Yayın tarihi: 10 Aralık Cuma

Netflix Orijinal Yapımı


Sandra Bullock'un başrolünde yer aldığı yapımda, cinayet suçundan ötürü on beş yıl yattığı hapisten yeni çıkan bir kadının, terk etmek zorunda kaldığı kız kardeşini arama ve kendisini affetmeyi reddeden bir topluma yeniden girme çabaları işleniyor.



Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok (Spider-Man: No Way Home)

Yönetmen: Jon Watts

Vizyon tarihi: 17 Aralık Cuma

Dağıtımcı: Warner Bros. Türkiye


Örümcek-Adam normal hayatı ile süper kahraman olmanın yüksek risklerini birbirinden ayıramayacak durumdadır. Dr. Strange’den kendisine yardım etmesini istediğinde bu riskler daha da tehlikeli bir hal alacak ve onu gerçekten Örümcek-Adam olmanın ne anlama geldiğini keşfetmeye zorlayacaktır. Paralel evrenlerin işleneceği filmde önceki Örümcek-Adamların düşmanları da aynı oyuncularla yer alıyor. Ancak o Örümcek-Adamları canlandıran Tobey Maguire ve Andrew Garfield'ın filmde olup olmayacağı hâlâ bilinmiyor.



The Lost Daughter

Yönetmen: Maggie Gyllenhaal

Vizyon tarihi: 17 Aralık Cuma

Dağıtımcı: Bir Film


Oyuncu Maggie Gyllenhaal'un yönetmen koltuğuna oturduğu bu ilk filminde Olivia Colman ve Dakota Johnson başrolleri paylaşıyor. İtalyan yazar Elena Ferrante'nin aynı adlı romanından uyarlanan film, bir üniversite profesörünün gittiği yaz tatilinde geçmişindeki sırlarla karşılaşmasını ve anneliğinin ilk dönemlerinde hissettiği duygu karmaşasını konu alıyor.



Being the Ricardos

Yönetmen: Aaron Sorkin

Yayın tarihi: 21 Aralık Salı

Amazon Prime Video Orijinal Yapımı


Başrollerini Nicole Kidman ve Javier Bardem'in paylaştığı filmde, şoke edici kişisel suçlamalar, siyasî bir karalama ve kültürel tabularla tehdit edilen Lucille Ball ve Desi Arnaz çiftinin karmaşıklaşan romantik ve profesyonel ilişkileri tüm açıklığıyla gözler önüne seriliyor.



The Matrix Resurrections

Yönetmen: Lana Wachowski

Vizyon tarihi: 24 Aralık Cuma

Dağıtımcı: Warner Bros. Türkiye


Sinema tarihinin en sevilen serilerinden Matrix'in dördüncü filminde Neo, Thomas A. Anderson adıyla normal bir hayat yaşamakta ve terapi görmektedir. Terapisti Neo'ya "mavi hap" vermektedir. Ne Neo ne de Trinity birbirini hatırlamıyordur. Ta ki Morpheus, Neo’ya "kırmızı hap" verene kadar...



Her Şey Yolunda (Tout s'est bien passé)

Yönetmen: François Ozon

Vizyon tarihi: 24 Aralık Cuma

Dağıtımcı: Başka Sinema


Babasının felç geçirdiğini öğrenen Emmanuelle apar topar babasının yanına gider. Hayatına bu şekilde devam etmek istemeyen babası, Emmanuelle'den hayatına son vermesine yardımcı olmasını ister... Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ve Queer Palmiye için yarışan Fransız yapımı film, Emmanuèle Bernheim'ın kendi öyküsünü anlattığı romanından uyarlama.



Don't Look Up

Yönetmen: Adam McKay

Yayın tarihi: 24 Aralık Cuma

Netflix Orijinal Yapımı


Adam McKay'in kendine has komedi tarzındaki filmde, dev bir göktaşının gezegeni altı ay içinde yok edeceği konusunda insanları uyarmak için çalışan iki gökbilimci bir medya turuna çıkıyor fakat kimse onları umursamıyor... Yıldız dolu kadrosunda Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Cate Blanchett, Timothée Chalamet, Ariana Grande, Tyler Perry, Scott "Kid Cudi" Mescudi, Rob Morgan, Jonah Hill ve Mark Rylance gibi isimler yer alıyor.



Moritanyalı (The Mauritanian)

Yönetmen: Kevin Macdonald

Vizyon tarihi: 31 Aralık Cuma

Dağıtımcı: CJ ENM


Mohamedou Ould Slahi, haksız yere üzerine atılan terörizm suçundan dolayı tutuklanır. Yeniden özgürlüğüne kavuşacağına dair ümidini kaybeden Mohamedou, kendisine yardım eden avukat sayesinde hakkını aramaya başlar... Tahar Rahim'in başrolünü oynadığı filmde Jodie Foster ve Benedict Cumberbatch de yer alıyor. Amazon Prime Video orijinal yapımı olmasına karşın Amazon Prime Türkiye'ye şimdilik gelmeyecek, onun yerine vizyona girecek.




Kaynaklar:

Box Office Türkiye

Beyazperde

IMDb

Wikipedia

Netflix

IGN Türkiye

Gazete Duvar

Mubi (Görsel)




Hazırlayan: Onurhan Yorulmaz