Pg Art Gallery, Ayşe Wilson’ın ‘Aşk Mektupları’ başlıklı sergisine 7 Mayıs 2021 tarihine kadar ev sahipliği yapıyor.


Ayşe Wilson, sergiyle aynı adı taşıyan ‘Aşk Mektupları’ başlıklı son serisinde karantina ve eve kapanmaya karşı hissettiği belirsiz ve karışık duygularından yola çıkmış, toile de jouy adı verilen duvar kağıtlarını kullanarak söz konusu eserlerini üretmiştir. Birbirini tekrar eden kır yaşantısından sahnelerin betimlendiği, kendinden desenli bu baskılı duvar kağıtları, COVID dönemine gönderme yapmaktadır. Bu seride başvurulan toile geleneği, pandemi ile birlikte demodeleşmiş pastoral yaşam tarzlarının ve evde eğitimin yanı sıra yemek pişirmek, bahçıvanlık, dikiş-nakış gibi zanaatkarlık gerektiren konuların da yeniden keşfini temsil ediyor.

Sanatçı sergide yer alan çalışmalarıyla, maskelerle bezenmiş dünyada, pandemi ile gelen bilinmezlik korkusunun aile içinde yarattığı kaygıları, kişisel farkındalığın artmasıyla birlikte içinde olduğumuz sıkışmışlık ve güvensizlik hissine karşı açtığımız savaşı aktarmayı umuyor.


Ayşe Wilson (d.1970, Boston) 1991 yılında Wellesley College’dan mezun olmuştur. Floransa’da akademik eğitim aldıktan sonra 2003’te New York Academy of Art’ta Resim Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Türkiye’de Pg Art Gallery tarafından temsil edilen sanatçı, Amerika’da ise Geary Contemporary tarafından temsil edilmektedir. Wilson, çalışmalarına ve yaşamına New York’ta devam etmektedir.

Sergi üzerine bir de video hazırlanmıştır. Detaylı bilgi için aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.


https://www.youtube.com/watch?v=O_9uYt0zq4w


Kaynak: Sanattan Bi’ Haber Var



Hazırlayan: Özge Altıntop