Aynadaki yansımanda kimi görüyorsun?

Sana benzeyen biri... Ya seni taklit ediyorsa? Ya başını çevirdiğin anda sana bakıyorsa? 

Kız panikle gözlerini açtı. Kötü bir rüya görmüştü. Elini kalbine götürerek kendini sakinleştirmeye çalıştı. Alt tarafı bir rüyaydı işte. Karanlığın içinde az da olsa seçebildiği odasına göz gezdirdi. Her şey olması gerektiği gibiydi. Sorun yoktu. Yorganını üstünden atıp ayaklandı. Bu bahaneyle tuvalete gitmeye karar vermişti. "Alt tarafı bir rüya," diye mırıldandı. Tuvalet kapısını açarken ne gördüğünü hatırlamaya çalıştı. Ne tuhaf! Rüyasını hatırlamıyordu.

İşini hallettikten sonra tuvalet aynasından kendine baktı. Uykunun verdiği sarhoşluk git gide kaybolurken aynanın yüzeyine dokundu. Ağzı kulaklarına varıncaya kadar gülümsüyordu. Eliyle yüzünü yokladığında dehşete kapıldı. O gülümsemiyordu!

Yansımasının gözlerinden yaşlar süzülmeye başladığında ne yapacağını bilemedi. Acıdan kıvranır gibi bir hali vardı. Suratına zorla bir gülümseme dikilmiş gibi... Çenesinden aşağı kanlar damlıyordu. Midesi ağzına geldi. Bir anlık dürtüyle parmaklarını ağzına sokup çekiştirmeye başladı. Gülümsemesi gerekiyordu. Aynası gülümsüyordu çünkü. Yeterli olmadığına kanaat getirdikçe çekiştirmeye devam etti. Daha da, daha da... Ağzı yırtılıp kanlar akmaya başlayınca acının etkisiyle gözlerinden yaşlar süzüldü. 

Karşısındaki yüze baktı. Dehşete kapılmış kendi yüzünü yokluyordu. O zaman parmaklarından ağzını çekti. Ne kadar güzel gülümsüyordu!

Kız panikle gözlerini açtı. Kötü bir rüya görmüştü. Elini kalbine götürerek kendini sakinleştirmeye çalıştı. Alt tarafı bir rüyaydı işte. Karanlığın içinde az da olsa seçebildiği odasına göz gezdirdi. Her şey olması gerektiği gibiydi. Sorun yoktu. Yorganını üstünden atıp ayaklandı. Bu bahaneyle tuvalete gitmeye karar vermişti. "Alt tarafı bir rüya," diye mırıldandı. Tuvalet kapısını açarken ne gördüğünü hatırlamaya çalıştı. 

Ne tuhaf! Rüyasını hatırlamıyordu. 

***