İnsanlar neden birbirlerine benzemeye başladı bunu her açıdan ele almak istiyorum. Fiziksel, ruhsal, psikolojik. Artık farklı olan toplum tarafından dışlanırmış gibi bir algı oluşmaya başladı. Bunun sebebi sosyal medyayla beraber değişen dünya yapısı. Yani bu bize bir şekilde empoze edilmeye çalışılıyor.

Fiziksel olarak düşününce güzellik algısı denen şey hep vardı ve sanırım hep de var olacak fakat önemli olan bunun hayatımızı ne derece etkilediği. Bir çabadır herkes bu güzellik kriterlerine uymak için değişiyor ve artık etrafımızda hep aynı yüzleri görmeye başlıyoruz. En hakiki özelliklerini, mimiklerini ve hatta gülüşünü dahi kaybetmeye başladı insanlar. Durum sadece bundan ibaret değil ne yazık ki. Herkes aynı düşünmeye aynı hareket etmeye başladı. İnsanlar kendilerinin bile farkında olmadan sadece o yapıyor ve beğeniliyor diye onu yapmaya kalkıyor. Zevkleri, görüşleri, fikirleri aynılaşıyor. Çünkü tek amaç beğenilmek ve ilgi görmek. Neden bu hale geldik, neden bunun için yarış halindeler? Hal böyle olunca da sosyal medyayı hayatlarının merkezine koydular. Çünkü kendilerini ancak bu şekilde gözler önüne getirebilirlerdi ve fark edilebilirlerdi. Yanlış kişilerin hayatlarına özenip onlar gibi olmak adına bir uğraş haline girdiler. Oysaki sosyal medya sadece bir yanılsamadan ibaret.

Henüz kendi yeteneklerinin farkında olmayan insanlar başkalarını taklit etmek uğruna kendileri hiçbir taktirde tanımaya fırsat vermediler. Kendileri göremedkler. Bu ne acı.

Toplumda yer edinmek için aynı olmak zorunda değiliz. Hele ki bizi esir alan amaçsız bir yolda yürümek zorunda hiç değiliz. Her şeye rağmen farkını ortaya koy. Kendini tanı keşfet ve kendin için bir şeyler yap.