Gezi, fotoğraf ve video meraklıları için ilginç tasarıma sahip bir köprüyü bugün sizlere tanıtmak istedim. Ben burada sadece 1 kare fotoğraf paylaştım, lakin köprü hakkında internet ortamında ilginizi çekebilecek değişik açılardan ve farklı zamanlarda çekilmiş yüzlerce fotoğraf ve videolar mevcut. Arama yaparak bunları zevkle izlemenizi tavsiye ederim. Markalaşan mimarilar veya sanatsal bir yapıt olarak bu yapıyı sanırım ele alabiliriz.

https://www.youtube.com/watch?v=_NqAARJ3G4E

İngilizcesi Peace Bridge olan Barış Köprüsü, Kanada'nın Alberta eyaletindeki Calgary'de Bow Nehri üzerinde yürüyen ve bisiklete binen insanlara hizmet veren bir köprüdür. İspanyol mimar Santiago Calatrava tarafından tasarlanan köprü, 24 Mart 2012'de kullanıma açılmıştır.

Köprü, Calgary Şehri tarafından güney Bow Nehri yolunu ve Downtown Calgary'yi kuzey Bow Nehri yolu ve Sunnyside topluluğuyla bağlamak için inşa edildi . Bu bağlantı, işe gidip gelen ve Calgary'nin yollarını kullanan giderek artan sayıdaki insanı barındırmak için tasarlandı. Köprünün günde yaklaşık 9000 ziyaretçi tarafından kullanıldığı bildiriliyor ve 2012'de en iyi 10 mimari proje ve 2012'nin en iyi 10 kamusal alanı arasında yer aldı.

Köprü, Calatrava'nın yüksek direklerle sabitlenmiş tipik asimetrik şekillerden oluşan önceki tasarımlarından bir sapmadır. Bir diğer alışılmadık unsur ise renktir; Calatrava'nın tasarımlarının çoğu beyazken, Barış Köprüsü hem Kanada Bayrağı'nda hem de Calgary Bayrağı'nda kullanılan kırmızı ve beyazı içerir .

Bu köprü mimarı tarafından tasarlanırken, ekolojik ayak izini en aza indirmek için suda iskele bulunmaması ve yüksekliğin kısıtlı olmasına özen gösterilerek inşaa edilmiştir.

Özellikleri
* Cam çatılı helezon çelik yapı (850 ton çelik)
* 6,3 metrelik genişlik - bölgedeki diğer yaya köprülerinin genişliğinin iki katı
* Ayrılmış bisiklet ve yaya trafiği
* Gece kullanımına yönelik aydınlatma