BASE 2021 başvuru süreci 15 Nisan - 15 Haziran 2021 tarihleri arasında, yani hala devam ediyor. BASE 2021, Türkiye’deki üniversitelerin resim, heykel, fotoğraf, video, baskı, geleneksel Türk sanatları, grafik tasarım, görsel iletişim tasarımı, animasyon, cam ve seramik, tekstil bölümlerinden 1 Ocak 2021 - 31 Aralık 2021 tarihleri arasında mezun olan/olacak lisans ve lisansüstü öğrencilerinin başvurusuna açık. Adaylar, BASE’e 1 ila 3 adet çalışma ile başvuru yapabiliyorlar. Başvuru koşullarını www.base.ist üzerinden inceleyebilirsiniz.



BASE NEDİR?


BASE, Türkiye genelinde tüm güzel sanatlar fakültelerinin resim, heykel, fotoğraf ve video, grafik tasarım, görsel iletişim tasarımı, baskı sanatları, cam ve seramik, tekstil bölümlerinden yeni mezun öğrencilerin çalışmalarını aynı çatı altında bir araya getiren bir platform.


Yeni mezun sanatçı adaylarını kamu, sanat sektörü, yaratıcı endüstriler ve medya ile buluşturmayı hedefleyen BASE, mezuniyetten profesyonel sanat hayatına geçişlerinde onlara destek olmayı, kariyerlerine bir ivme ve yön kazandırmayı amaçlıyor. Türkiye’nin gelecek sanatçı nesline ışık tutmayı hedefleyen BASE, aynı zamanda galeri, koleksiyonerler, sanatseverlerin ve yaratıcı endüstrilerin de genç yetenekler keşfetmesine aracı olma misyonu taşıyor.




BASE 2021 TOPHANE-İ AMİRE'DE


Bu yıl beşincisi gerçekleşecek olan BASE’in 2021 edisyonu Kale Tasarım ve Sanat Merkezi (KTSM) ve TEB Özel Bankacılık eş sponsorluğunda, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi paydaşlığı ve Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi ev sahipliğinde 29 Eylül - 3 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek. BASE, internet sitelerinden de ziyaret edilebilecek.



Hazırlayan: Umay Karalar