Anksiyetenize çiçeklerimle eşlik edebilir miyim? Geceden kalma kokuyor olabilirler lakin lütfen; her geceden kalmalık, iğrenç bir ağız kokusunu çağrıştırmaz ve biliniz ki burada korkulacak bir şey yok. Üzerine konuşulacak bir şey de yok. Yani... Belki vazoya su eklemeyi unutmuşluğum... Hayır hayır, hiç yeri değil. Sırası da değil üstelik. Hem... Ne ilgisi var canım, bunun sizin anksiyetenizle? Yani demek istiyorum ki çiçeklerim var benim ve sizin de anksiyeteniz. Ne tuhaf kelime bu Allah aşkına!


Vazoya dönebilir miyiz? Vazo... İçinde zerre su bulunmayan, unutulmaktan nasibini almış çiçeklerin varlığını kanıtlayan şeffafça bir cam. Bu taraftan bakıldığında, diğer tarafının görülmesi beklenir genelde. İçinde su varsa, bazı fizik kuralları gereğince gözlerimizden şüphe edeceğimiz görüntü kırılmaları dünyadaki yerlerini alır. Öyleymiş sanmalar hani... Öyleymiş gibi görünmeler, amacının dışına çıkmalar ve gerçekliği yırtıp atmalar. Ama hayır, siz denemeyiniz. Zira içinde kurumuş çiçeklerin bulunduğu susuz vazolar için fiziğin kendisi sadece bir sanrıdır.


İsteğim şudur ki çiçekleri alınız. Sebepsiz kaygılarınız -evet, bir süre anksiyete kelimesini kullanmaya ara verip yerine bu ayrı ayrı bakıldığında dahi sevimli olamayan iki kelimenin birlikteliğini kullanacağım- geçmez belki ama çiçekleri yine de alınız. Sebebi yok. Hayır, gerçekten yok. Üzerime gelmeyiniz, yalvarırım. Kaygılarınızın sebebi var mı? Bunun da yok ve ayrıca çiçeklerimin, sizin anksiyetenizin -ah, kahretsin kullanmadan duramıyorum- ta kendisi olmadığına dair kanıtımız da yok. Platon, gölgeler ve gerçekleri bir torbaya koyup onlarla tombala oynamamış mıydı sanki? Yapmayınız... İkimiz de farkındayız, anksiyetenizin en azından gölgesi çiçeklerim olabilir. Kuruyup susuz kalmışlar. Denklemde yanlışlık mı var? Pekala, susuz kalıp kurumuşlar. Teşekkürler.


Eh, hiç olmazsa şöyle diyelim, gölgesiymişmiş... Öyleymiş gibi yapalımmış. Hayır hayır, amacım kafanızı karıştırmak değil. Sadece belki biraz gölge oyunu... Evet, fizik de bunu onaylıyor.


Alacaksınız değil mi çiçeklerimi? Geceden kalma, kurumuş çiçeklerimi? Vazoyu elimin tersiyle iter, anksiyetenizden öperim.