Uzun uzun, sezon dolu dizilere odaklanmak istemediğim çıtır çerez bir oturuşta izleyip bitirebileyim dediğim anlarda mutlaka göz atarım mini dizilere. Bu sefer bir oturuşta tüm bölümlerini izlediğim, dur bir bakayım dedikten sonra son bölüme geldiğimi fark ettiğim bir mini diziyi anlatacağım.

📍Behind Her Eyes dizisinin konusu lucid rüya ve astral seyahat. Buraya bir not düşelim!

Lucid rüya veya berrak rüya, kişinin rüya gördüğü sırada, rüya gördüğünün farkında olması hâline ve rüya gördüğünün bilincinde olduğu bu tür rüyalara verilen addır. Astral seyahat ise bedenin vücuttan ayrılarak dolaşması durumudur. Fakat şöyle bir not daha eklemeliyim ki, dizide yer aldığı gibi (spoiler) bedenler arası ruh değişimine dair bir astral seyahat yaşadığını iddia eden henüz olmamış.

📍GELELİM DİZİMİZİN İÇERİĞİNE

6 bölümden oluşan dizimizde yer alan başrolümüz Louise eşinden boşanmış, oğlu ile yaşayan genç bir annedir. Çocukluğundan beri yaşadığı lucid rüya durumları onun ilişkilerini etkilemiştir. Bir gün tesadüfen barda çarpıştığı o genç adam aslında, şehre yeni taşınan David'dir. Ve David'in yeni patronu olduğundan üstelik evli olduğundan da habersizdir.

Ertesi gün iş yerinde David ve eşi ile karşılaştığında o gece olanların hatırlanmamasını ister. Psikiyatrist patron David ise bunu kabul eder. Üstelik uzun yıllar Adele ile evlidir.
Adele bir yangından kurtardığı akıl hastanesinde tedavi görmüş bir kızdır. -Burası önemli!-

Gel zaman git zaman David ve Louise yakınlaşırlar. Bu sırada Louise yine tesadüfen (!) Adele ile tanışır ve yakın arkadaş olurlar. Son bölüme kadar çözülemeyen tuhaf arkadaşlıklar ilişkisi ise son bölümde açığa çıkar.

📍Spoiler Denebilecek Detaylar...


David seneledir Adele ile evli olduğunu zannederken aslında içinde bulunan ruh, Adele'nin hastaneden arkadaşı Rob'a aittir. Rob hırslar ve kötülükler içinde kaybolmanın ta kendisi! Astral seyahat ile kandırdığı Adele'nin bedeninden çıkmaz ve kendi bedenini öldürür. Böylece Adele'nin bedenden sonsuza dek çıkmasını önler. Ve kendisi Adele'ymiş gibi David ile yoluna devam eder.

Yeni sezonu iple bekleten durum ise, David ve Louise sonunda Adele'yi alt edip evlenmeyi başardığını zannederken Louise'nin bedenin içindeki ruhtur!

Tam bir psikolojik gerilim, her detayı ile insanı kitliyor. Mutlaka tavsiye edilir!