Sayın Yazar,


Selamlar. Nasılsın? Ben iyi değilim sanırım. Biraz konuşalım mı? Mutfakta yalnız kalmamalıyım… Beni melankoliye sürüklüyor. Düşünmek istemiyorum… Hiçbir şeyi düşünmek istemiyorum.


Bugün ilk defa mektup yoluyla değil, gerçekten konuşmak istedim. Canım sıkkın. Geleceğimden, her şeyden tedirginlik duyduğum saatlerdeyim yine. Bir adım, küçük bir adım olsa atabilmeliyim. Ama bazen içim korkuyla doluyor. Ya başka türlü olursa? Ancak çok fazla çalışmaktan kaynaklı sanırım bu düşünceye kapılıyorum… Hani, hedefe yaklaştıkça korku artar ya, ben de bu durumu yaşıyorum.


Aslında bakarsan yaşadığım can sıkıcı durumları sana anlatmamaya karar vermiştim. Bir yazında söylemiştin: "Hayatlarınız iyi değilse, acısını benden çıkaramazsınız." gibi bir ifade… Bu söylediklerine çok fazla hak veriyorum. Biliyorum ki senin de canını sıkan, zihnini sürekli meşgul eden şeyler vardır. Fakat bunları yansıtmak, belki de yapabileceğimiz en büyük bencillik olabilir.


Yine de seni dinlemek isterim, tabii ki. Belki de kastettiğin, bu durumdan kaynaklı olarak rahatsız edici bir şekilde davranılması… Şimdi düşündüm de, belki de sana yazmak için bir bahane aramışımdır. Yazmak iyi hissettiriyor.


Tahmin ettiğin gibi canım sıkılmıyor aslında, sadece konuşmak istiyor olabilirim. Aynaya baktım ve melankoli bana yakışmıyor. Sana yakıştığından eminim, bu bilge duruşuna elbet yakışır. Fakat sen yine de uzak durmaya çalış, olur mu? :)


Ahaha, anında verdiğin yanıtla güldürdün. Evet, yüksek bir binadan betona çakılmak keyifli olabilir. Sanırım seninle bu yüzden iyi anlaşıyorum. Alternatifler sunuyorsun. :) Birlikte çakılmaya ne dersin? Hmm… Sanırım iyi değilim.


Mutfaktan çıkmam gerekiyor, odama geçeyim. Ah, keşke Jurnal yanımda olsaydı; birkaç mektup okuyup öyle uyusaydım. Yarın gideyim, okumak ve çalışmak için…

Son olarak , "Başarı çok gerçek fakat korku bir seçim." Böyle bir yazı okumuştum, yıllar önce. Doğru söylüyor.


Sana iyi geceler dilerim. Kendine iyi bak, melankoliden uzak dur lütfen. Melankoli yakıştığı kadar gülmek de yakışıyor. Bunu bilmeni isterim.


Haydi, canım efendim, gökteki çiçeğime emanet ol. :))


02.02.25

00:25