Ortada suç olmadan suçlular suçunu itiraf edebilirler mi?
Şaşırtıcı hatta iç ürpertici bir sonla biten bu oyun, başında sular durgun ve kızlarının nişanlanmasını kutlayan mutlu bir aile tablosu ile başlar. Ailenin damadı Gerald dahil herkes bu nişanlanma merasimini kutlarlar ve keyifler yerindedir. Ancak eve, oraya yeni atanmış olduğunu söyleyen bir komiser gelir ve böylece oyunun temposu yükselmeye başlar.
Bu komiser aileye iki saat önce bir kızın kezzap içip intihar ettiğini haber verir ve ailedeki bireyleri sorguya çeker. Bu kızın sürekli isim değiştirdiğini ve babadan başlamak üzere bu kızın ailenin her bir üyesiyle bir bağlantısı olduğunu söyler ve itiraflar ardı ardına, çorap söküğü gibi gelir. Herkesin bu kızın intiharında payı olduğu, itiraflar geldikçe anlaşılır.
Baba fabrikasından ücretine zam isteyip grev yaptığı için işten kovmuş, evin kızı onu çalıştığı mağazadan kovdurtmuş, damadı onu metresi olarak tutup ayrılmış, annesi kadınlara yardım eden vakfın başında olmasının verdiği güçle kıza yardım etmemiş ve en sonda da evin oğlu ise onu hamile bırakıp babasından çaldığı paralarla kıza bakamamıştır. Böylece herkesin uçuruma ittiği bu kızın ölümü herkesi bu suça ortak etmiştir. Komiser bu itirafları onlara ettirir ve ortalığı karıştırdıktan sonra evden ayrılır. Herkes birbirini suçlayarak ortadaki suçun büyük dilimini başkasına vermeye çalışır  ve ortam bir çıkmaza sürüklenir. Sonra akıllarına bu yeni gelen komiserin gerçekten bir komiser olmayacağı olasılığı gelir. Belki de beş veya altı kız vardır ve bunlar birbiriyle alakasız olaylardır. Bu olasılık biraz içlerini rahatlatır ve damat ile baba bu işi sorgular ve gerçekten de böyle bir komiser olmadığını ve herhangi bir kızın kezzap içip intihar etmediğini (hatta aylardır intihar vakası olmadığını) öğrenirler.
Ailenin kızı ve oğlu dışında herkesin içi rahatlar. Kız ile kardeşinin içi rahat değildir çünkü herkesin yaptıklarını itiraf edip hiçbir şey yokmuş gibi sevinmeleri korkunç gelmiştir. Vicdanları onları huzursuz eder ve olayın gerçekleşmiş olduğuna inanıp acı çekmek isterler. Ama ailenin diğer üyeleri kendini aforoz etmiş gibi rahatlamış ferah hissederler. Oyunun sonunda bu ferah ortama telefonla bir haber gelir. Polisten gelen bu haber, şu an bir kızın kezzap içip intihar ettiğini ve bir komiserin bu olayla ilgili onları sorgulamaya geleceğini aileye bildirir...