Biri çırpınsın bu gece. Turkuaz gökyüzüyle inatlatmış şu mevsimde biri çırpınsın bu gece. Çünkü bu gecenin ardında saklı bir olay var. Ne gam ne sevinç, ne buhran ne de kahkaha var bu gece. Öyle düpedüzlük ki şairler mısra mısra akmışlar göklere. Bir esinti çarpmış dağlara, dağlar kendilerini feda etmiş yaşayan insanlara. Lal olmuş gece. Uyanık kalmış tüm alem. Ne saklıdır kim bilebilir? Kırılmış birkaç benlik, öfkelenmiş birkaç tabloya yansımış ressamların çizimleri. Öyle bir feryat kopmuş ki ta duyulmadık yerlerden evrende binbir tane aksi olmuş. Yankılanmış bakışlarım gökyüzünde. Bu gece benden başka birisi daha çırpınsın. Çünkü öylece kalmış tüm kimlikler cüzdanlarının arasında sıkışıp. Nice halleri vardır bu bataklığın. Elem artık kendine istinaden daha uyumlu ve daha zarif gelmiş şükrünü sunanlara. Bir gülümsemenin tüm sıcaklığı sarmış bedenimi. Öyle ki bu mevsimde içini ısıtan şeylerle kuşanmış içim. Hülyalarla bulutlar arasında kalmış sonra ardımı dönmüşüm bu gece.


Halim ne zafer izleri taşır bedenimde ne de savaştan bıkmışlık. Ben burada savaşmamaya kurmuşum kendimi. İstediğim şeyler sadece ruhumu tatmin ediyor düşledikçe. O yüzden bir gülümsemenin sıcaklığı kafidir. Dahasına razı olmam da zaten. Uyumsuz gelmiştir yaşanan koşullarda üstüme bazı hislerin yapışması. Bu sebepten çırpınsın bu gece gözlerimin içinde. İkisinin de adı bahardır ama ilk ve son belirtir hallerini. Sen ilkin pembeliği, çiçek kokularına dayamışsın bedenini. Ben karanlık gündüzleri sevmişimdir. Şimdi hangi kelimeleri sıralasam da ardı ardına, çırpınmadan duracaklardır. Şayet bir ikindi vakti güneşin selameti belliyse çıkar elbiselerini omzundan. Dökül kaskatı donuk mevsimi üstünden. Sen ılık camlarda kendi şartlarını belirtirken ben aynı zamanın farklı versiyonundayımdır. Donmuş camlardan dışarıyı görmek için çaba sarf ederim.


Hem neden çırpınmasın koca evren? Bu gece zindana çevrilmiş karanlıkta yıldızların şarkıları çalarken. Venüs ve ay, koca bir iskele ve tatlı bir kaşık aromalı birkaç lezzet. Bazı tatlar unutulmalı der bilgeliğini kendine saklamışlar. Saat 21.41... Bu düzende sağlam çark olmaz. Bu mevsim normallerinin üzerinde. Bu gece, saat önce görüldü takvim sonra. Mahrum edildim. "Aralık."