Öncelikle BuBi' Sanat nedir, buna değinmek isterim. Bana göre BuBi' Sanat tıpkı Nazım Hikmet, Sabahattin Ali, Halide Edip Adıvar, Ayşe Kulin, İbrahim Balaman, Van Gogh, Picasso, Salvador Dali ve diğer sanatla uğraşan büyük isimler gibi olamasa da sanatla ilgilenen, sanatın ülkemize aydınlığı getireceğine inanan insanların olduğu bir yer. Burada, bu sitede çocuk, genç, yaşlı; farklı bölgeler, farklı şehirlerden sanatını konuşturmak isteyenler var. Bu sanatla uğraşan insanların eserlerini titizlikle inceleyen, hızlı olan ve gönderilen eserleri gece gündüz demeden paylaşan, inceleyen harika editörleri var bu sitenin. Üyeler hepsi burada bir aile olur ama bu aile ortamı eserlere kesinlikle yansımaz, "nasıl yani, aile ortamı var demiştin" deyip şaşırmayın sakın. Demek istediğim bir esere gerçek, objektif ve özgün bir şekilde bakılır, yani kimse demez "sen benim arkadaşım oldun, o yüzden çok beğendim eserini." diye. Burada hepimiz aile, arkadaş, kardeş, abi, ablayız; burada hepimiz bir aradayız. Hepimizin bir tek amacı var: sanat. Şiirlerde Yasemin Çargıt, Bektaş Şenel, Ayşenur Cengiz, Muhammed Dalpalta, Seyfullah Özalp, Serhat Tepe; fotoğraflarda Kayra Neşad, İlayda Koçak, Vera, İbrahim... Bunlar sadece şu anlık sayabildiğim isimler, daha nice Ayşeler, Aslılar, Serhatlar var bu sitede. Resim, müzik, sanatın bütün dallarında eserler var. BuBi' Sanat işte bana göre budur. Burada herkes şu sözü bilir ve düşünür: "Hayat kısa ama sanat uzun."


Şimdi size bazı örnek eserlerden paragraflar ve dizeler vereceğim. Sevgili Muhammed Dalpalta'nın 'İsimsiz Duvar' şiirinde şu dizeler beni etkilemişti:


"Kimden gelir bu pespaye, bezgin tanılar

Suskunluk bile bu uğurda feryat sayılır

Bilmem akrep niçin yelkovanla koklaşır

Vakit geçti çoktan, ayın üstünü örtmeli"


Tabii beni sadece bu şiir etkilemedi, dedim ya, hepsinin eseri bir başka.


Mesela sevgili Yasemin Çargıt'ın 'Sığınak' şiirinde beni bu dizeler etkilemişti:


"Daralır ağacımız, en son bir bıçak oluncaya dek daralır

Yaşamak bu kez en keskin yerlere yuvalanır

Ki yaşamak yağmurun yağmasından daha zor değil"


Uzun lafın kısası, BuBi' Sanat'ta sanat fazlasıyla özgür, eserler fazlasıyla geliştirilmeye açık, eserlere gelen yorumlar fazlasıyla yön verici. Son olarak, siz de "Hayat kısa, sanat uzun." diyenlerdenseniz sitemizin kapıları olmadığı için rahatlıkla girebilirsiniz.


(Not: İsmini sayamadığım ama çok kıymetli eserler veren arkadaşlarım bana darılmasın. :))