Bu tatlı mekan Şehreküstü’nde, Cumhuriyet Caddesi’nin orada, Kısmet İş Hanı’nın yanı. Mekan yeri olarak biraz arada. Aslında daha iyi bir yerde olabilirdi ama bu şekilde bile dopdolu.
İçerisi nostaljik eşyalarla dolu. Kocaman bir müzik kutusu mevcut ve yerli-yabancı kasetler bolca var. Zeki Müren’den Bon Jovi’ye, Erkin Koray’dan Doris Day’e kadar tonlarca sanatçı ve caz parçalar çalıyor. Pink Floyd dahil.
Butik odası küçük. İçerisinde vintage ürünler, aksesuarlar satılıyor. Çantalar, gözlükler, yüzük ve küpeler şahane…
Portakallı Türk kahvelerini herkes çok beğeniyor, bir de magnolyayı. Turtaları da hoş. Karadut suyu da ayrıca beğenilenler arasında. Ben cold brew içiyorum genellikle.
Sahipleri nişanlı ve onların içtenliği sayesinde kendinizi evinizde hissediyorsunuz. Tek başınıza bile gidebilirsiniz. Sabahları kahve içip dergi karıştırabileceğiniz, akşamüstü dostlarınızla hoş muhabbet edebileceğiniz, hatta çılgınca "Tetris" oynayacağınız bir yer.
Ayrıca…
Yazın, akşamları açık hava sineması düzenleniyor. "Lale Sineması." Giriş ücretsiz. Gazoz ve mısır servisi yapılıyor. 60 kişilik sinema kapasitesi mevcut, randevu alınıyor. Herkesin izlemediği, kıyıda köşede kalmış ama değerli olan filmler sergileniyor orada.
Günümüz koşullarında fiyatları normal. İlk bakışta göz yoran, biraz boğan bir havası var ama gittiğinizde alışıyorsunuz ve ne kadar samimi bir yer diyorsunuz. Gidip de pişman olan yok. Şiddetle tavsiye ediyorum. Instagram’a “leniaada” yazdığınızda çıkacaktır karşınıza.