Yine güzel bir İspanyol dizisi, Netflix'te yerini almış. İzlenmeyi bekliyormuş. Konusunda bahsetmeden önce şunu söylemeliyim ki, gerçekten her çağrılan yere gidilir mi? Öyle yok davetiye gelmiş, bedava parti varmış hadi gidelim bari... Hayır yani ben, normal şartlarda yanımda güvendiğim insanlar varken bile denizin ortasında güvende hissetmiyorum kendimi. 🥺 Bu sefer karakterlere biraz kızgınım.

Gelelim içeriğimize, dizinin adı Cennete Hoş Geldiniz fakat cehennemi aratmıyor tabii ki. 8 bölümden oluşan dizimiz gerilim ve dram türünde. Gerilmekten ziyade üzüldüğüm çok sahne oldu!

Konusu ise şöyle:

Dizide aile sorunları yaşayan bir genç kız var (Zoa) ve bu genç kızın sosyal medyada attığı adımlardan takip edilerek telefonuna gelen bir video kaydıyla "cennet" adı altında bir adaya davet ediliyor. Bu genç kız gibi, daha farklı şekilde hayatlara ve birçok aile sorunları olan gençler de o video ile adaya davet ediliyor. Genç kızımızın bir de kız kardeşi (Gabi) var, bunu söylemeliyim çünkü kız kardeş ileriki anlattıklarımda işimize yarayacak aklımızda bulunsun.

Bir grup genç, gözlerden uzak bir adada düzenlenen bir partiye katılır. Ancak çok çekici görünen bu cennet, aslında tehlikeli sırlar ve tuzaklarla doludur. Zoa gözlerden uzak bir adadaki özel bir partiye davet edilir ve bu fırsatı kaçırmaz. Ancak adaya vardığında hiç beklemediği bir durumla karşılaşır. Astrid misafirlerini yerleşkeye davet eder ama Aldo hâlâ çok şüphelidir. Evde ise Gabi, ablası Zoa’nın nerede olduğuyla ilgili endişeye kapılır. Zoa ve Ibón adada yakın ilişkiler kurarken África, ev sahipleri hakkında daha fazla şey öğrenmeye çalışır. Aldo kaçış planları yapar. Charly ve Zoa, Aldo’nun ortadan kaybolmasıyla ilgili endişelerini dile getirirler. Bel ise gerçekte ne olduğunu araştırmak için Eloy’dan yardım ister.

✍️Finalinde Zoa sonunda adadan kaçmayı başarmaya çok yaklaşmışken Gabi'nin adaya girişiyle 2. sezonu iple çekmemize neden oluyor.

✍️ Aslına bakarsak, "Squid Game" ve "Alice in Borderland" çok sevilince aynı tarz yeni bir dizi şak diye gelmiş. Ben ikisini de çok sevmiştim. Sanırım o yüzden bunu da beğendim.