Sigara ve kahve, günlük hayatın içinde, dışında, kıyısında, köşesinde bir şeylerin dışına çıkıp da nefes aldığımız ya da alamadığımız anlarda, dost meclisinde sohbet ederken ya da edemezken biz insanlara eşlik eden en sevilen ikililerden biri ve Jarmusch da bu ayrılmaz iki arkadaşı adeta günlük hayatın içine gizlice bir kamera yerleştirmişçesine doğal bir filmle bize sunuyor.

Siyah-beyaz türünde ve içinde 11 farklı hikayeyi barındıran bu film, birbiriyle arkadaşlık, akrabalık ya da tesadüf yoluyla bir araya gelmiş kişilerin kahve ve sigara eşliğindeki sohbetlerinden oluşuyor. "Günlük hayatın içine kamera yerleştirmişçesine" dememin nedeni buradan geliyor. Tüm karakterler fazlasıyla doğal, sıradan ve bazen sıkıcı. Tıpkı çoğumuz gibi :) Kahramanlarımız bir yandan sigaralarını ve kahvelerini içerken, bir yandan da günlük kaygıları, sorunları, hayalleri, sağlık, müzik, bilim, genel insanlık halleri ya da hiçbir anlam taşımayan absürt random seçkilerden sohbet ediyorlar.

Roberto Benigni, Steve Buscemi, Bill Murray, Cate Blanchett, Alfred Molina, Steve Coogan, Iggy Pop gibi ünlü isimlerin yer aldığı kadroda oyuncular kimi zaman kendileri, kimi zaman da hayali sinir bozucu bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Film belki üzerine konuşulabilecek, belki konuşulamayacak bir yapım ama doğallığı ve bu doğallığın bende bıraktığı etkileyici tarafını sevdim diyebilirim.