Parti meraklıları Homework'e hazır değildi. 1997'nin başında Brit Pop'un bira kokan cazibesi İngiltere'nin parlak gençlerini sarmıştı ve bir zamanlar son derece ilerici olan elektronik müzik geri adım atmaya başlamıştı. Ancak Daft Punk; p-funk, disco, acid frekansları ve hip hop tarzı sampling'i harmanlama türünü yeniden icat ederek dönemin dansçılarının çoğunun kafasını karıştırmıştır. 


Albüm ancak isminden de çıkarılacağı üzere, ödevlerini yapmış iki çok kıymetli genç adamın işi olabilirdi. ''İnsan genç olunca basit geliyor, doğal bir şey'' demişti o sıralar 20 yaşından birkaç ay almış bulunan Guy Manuel De Homem Christo. ''Bütün gençler canlı bir müzik türünün peşinden koşar. Müziğin en enerjik biçimini ararlar ve Rock'n Roll artık bir arayışa cevap olmuyor. Dans müziği daha çok genç ve taze.''


Bir önceki grupları Darlin' de Indie Rock'la uğraşan Guy Man ve partneri Thomas Bangalter, tipik Fransız usülüyle dans müziğini yapmaya başladılar. Patlama yaptıkları 1995 tarihli hit Da Funk için, Paul Oakenfold'a olduğu kadar, George Clinton'a da borçluydular. Daha az enerjik, ama ticari açıdan daha başarılı olan bir sonraki singleları Around The World’de tek bir çalışmayla olabilecek en heterojen etki kaynaklarını sığdırmıştı. Kool And The Gang, Zapp, Buggles. Bu bir club kolajıydı, sıfır kilometreydi, yepyeniydi, ama aynı zamanda bütünüyle eskiydi. 


Homework daha yerleşik club tarzlarıyla big beat'in yeni filizlenen eklektizmi arasında bir köprüydü. Ayrıca birçok kulüp müdavimine de dans müziğinin haplardan ve önceden kaydedilmiş org ritimlerinden çok daha fazlası olduğunu ispatlamıştır.