Hayat, bir nehir gibidir. Sürekli akar, gider. önüne set çekersen bir noktadan sonra taşar ve etrafındaki her şeyi acı bir şekilde yok eder. Çekilecek set, belirli ölçülerde ve çok az olmalıdır. Yeterince akışına bırakmak, doğa kanunlarının işleyişine güvenmek önemlidir.


Hayat değişir. On sene önceki yaşadığınız yer ile şimdi yaşadığınız yer arasında büyük bir fark vardır. On sene önce etrafınızda gördüğünüz insanlar ile şimdikiler arsaında da çok fark vardr. Olağan akış çerçevesinde hayat durmaz, akar. Bir düzen kurar, o düzenin sınıra yaklaşır, sınırları zorlar ve sınırları yıkarak yeni bir düzen oluşturur. Değişime direnmez, kendini değişmeye zorlar ve o değişime ayak uydurur.


Hayat böyleyken sen bu hayatın içinde aynı yerinde duramazsın. Eğer aynı noktada durmaya direnirsen yok olursun. Kendini kaybeder, mutsuz olursun. Bu sebeple değişen hayata bir noktada tutunmak, ona göre tavır almak gerekir. Bazen düşünürsün ya da sana söylerler, geç kaldın diye ama bu tür kuruntulardan da kurtulman gerekir. Hiçibr yaş değişim için geç değilidir. Yeter ki sen değişime içinden başla ve kulaklarını tıkayarak yoluna devam et. Göreceksin bir zaman sonra hayat senin yanında durmaya başlayacak ve mutsuzluğun bir nebze yok olacak.