Dergâh Dergisi'nin temmuz sayısı okuyucusuyla buluştu.

Dergâh’ın temmuz sayısının kapağında şair Kavafis’in kısa bir metni yer alıyor. Yaşlı Kavafis bu metinde, artık tanınan bir yazar olarak gençlerin kendisine burun kıvırması durumuyla yüzleşiyor. Çeviri Zeynep Feyza Özdemir’e ait. Ayrıca derginin editör notunda 10 Temmuz 1975’te aramızdan ayrılan Nurettin Topçu da vefatının 46. yılında rahmetle anılıyor.

Mert Mevlüt Gökçe, Taner Sarıtaş, Merve Okutan, Sümeyye Yıldız, Murat Çetin, Bayram Tayyip Yaslıca, Rıdvan Yıldız, Selim Faruk Tokgöz, Selma Yıldırım Kıldan, Mehmet Akif Öztürk ve Kadir Korkut temmuz ayının şairleri.

‘Derkenar’ sütunlarında A. Samet Atılgan ve Fatih Çodur’un birer yazısı bulunuyor.

Nihan Feyza Lezgioğlu, Özgen Felek ve Betül Zenciroğlu 377. sayının hikâyecileri.

Münire Daniş, ‘The Father’ filmine değiniyor.

Hilal Takcı, İsmet Özel’in bir dönemini ‘Amentü’ şiirinden hareketle yorumluyor.

Temmuz ayının ‘Orta Sayfa’ konuğu hikâyeci Emin Gürdamur. Dilara Ayşe Akdeniz’in hazırladığı söyleşide Gürdamur, hikâyecilik serüvenini, okur yönünü ve Türk hikâyeciliğine bakışını anlatıyor.

İnci Enginün, Zeynep Kerman’ın yayına hazırladığı ‘Gölgeden Güneşe/Faruk Nafiz Çamlıbel’den Şükûfe Nihal’e Mektuplar’ kitabını değerlendiriyor.

Hasan Yüksel, Uğur Derman’la tanışıklığının hikâyesini aktarıyor.

Gülhan Tuba Çelik, Derya Sönmez’in ‘Sırça Kanatlar’ını, Levent Dalar ise Gökçe Özel’in daha önce Dergâh’ya yayımlanan ‘Tık Etti Bir Şey Çöz Geyikleri’ başlıklı şiirini eleştiriyor.

Murat Şamil Şen, A. Onur Aktaş’ın çeviri tercihleri üzerinden, felsefi metinlerin tercümelerindeki kavram karşılıklarını tartışmaya açıyor.

Mahmut Dilbaz, Mahmud Esad Seydişehrî’nin sıradışı portresini çıkarıyor.

Mustafa Gazi, Raif Yelkenci’yi anıyor.

Halil Solak’ın İsmail Erünsal’la yaptığı uzun söyleşi ‘Yirmi İki Mürekkep Damlası’ adıyla kitaplaştı. Yakup Öztürk, bu önemli kitabı tanıtıyor.

Dergâh’ın arka kapağında Mustafa Kutlu’nun ‘Baharda İstanbul’ başlıklı bir denemesi yer alıyor. 

 



Hazırlayan: Rıdvan Temiz