Selam, bugün Netflix’in son zamanlarda belki de en çok konuşulan filmi “Don’t Look Up”ı konuşacağız. Öncelikle filmin müthiş bir oyuncu kadrosuna sahip olduğunu söylemekle başlayalım. Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Rob Morgan, Jonah Hill, Mark Rylance, Tyler Perry, Timothée Chalamet ve daha birçok ünlü oyuncunun olduğu zengin bir kadroya sahip. Konusu ise dünyayı yok edecek, yaklaşan bir kuyruklu yıldız hakkında bir medya turu aracılığıyla insanlığı uyarmaya çalışan iki düşük seviyeli gök bilimcinin bu süreçteki macerasını anlatıyor.

Filmin konusunun teknolojinin gelişiminin bu kadar hızlandığı bir döneme uygun olması nedeniyle filmi daha etkili kıldığını düşünüyorum. Film değindiği sosyal medya, fenomenlik, siyasi hileler, zengin iş insanları, hayatın gerçekleriyle yüzleşmek ve daha aklıma gelmeyen birçok konuyu sert bir dille eleştiren bir yapımdı. Belki de hepimizin gördüğü fakat yüzleşmekten çekindiği şeyleri yüzümüze vurduğu için bu film bu kadar tutmuş olabilir.

Konusu basit ve sıradan olsa da işleniş şekli olarak beğendiğim bir yapım oldu. Ara ara mizahi unsurlar da katarak film eğlenceli bir hale getirilmeye çalışılmış. Bence bu oldukça güzel olmuş. Özellikle en vurucu yerlerinden birisi olan son sahnesiyle de bu güzel filmi taçlandırmış diyebiliriz. Kısacası “Don’t Look Up” değil “Look Up” diyorum ve filmi şiddetle öneriyorum.

Filmin hiç mi kusuru yok diyecekseniz, elbette var. Filmin beni ve daha birçok izleyiciyi rahatsız eden noktalarından birisi süresi oldu. 145 dakikalık yorucu bir film. Sakin kafayla izlemenizde fayda var. Bir de bu kadar yetenekli oyuncuların olduğu bir filmde bu kadar kötü görsel efektleri hiç yakıştıramadım. Filme puanım 8/10. Don’t Look Up, 2021’in en başarılı ilk 5 yapımı arasına girebilir benim için.