Kendimi bulmak yaşam yolculuğumun eşsiz kavgası, sonu olmayan en kıymetli yolculuğum. Sınırlarım, gerçeğim, olamadıklarım ve olmak istediklerim ise yolculuğumun en felaket gerçeği. Fakat bu gerçek olmasaydı, içimdeki çiçeklerin varlığını hissetmek, yeni çiçekler ekmek ve her gün başlamanın mümkün olması güç olurdu. Bugün olduğum kişi için ne savaşlar verdiğimizi düşünürsek bu yolun yeni olmadığını, yaşamın bir parçası olduğunu ve müdahale etmesek dahi ilerleyen bir yol olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü bu yol değişimim, dönüşümüm, gelişimim ve beni ben yapan her şey. 

Kendimizi bulmak bazen bu yolcuklara ev sahipliği yapmaktan geçiyor ki her geçen gün büyüdüğümüz, yaş aldığımız ve fikir olarak olgunlaştığımız gerçeği ile yüzleşirsek kendimizi bulmayı korkunç sancılı bir çağ olarak değil, olması gereken olarak yorumlayabiliriz. Üstelik buna izin vermek, başta kavga olarak nitelendirdiğimiz dönüşümün olumlu getirilerine odaklanmak ve bu dönüşümün bilincinde olmak da kendimize kattığımız en kıymetli farkındalık olacaktır. Çünkü insan düşünebilen ve her gün akışa ayak uydurmak zorunda kalan bir canlı. Bu durumda kabullenmek, dönüşmek kendimizi bulmamızı sağlayacak ve her geçen gün kendimizle yeniden tanışmamızı sağlayacaktır. 

Her geçen gün yeniden tanışacak, yeniden hissedecek, yeniden sınırlar koyacağız ama değişimimize dur demeye gücümüz yetmeyecek ve değişimin kendimizi keşfetme sürecimizde ne eşsiz bir serüven olduğunun farkında olacağız. Kavgalarımızı kabullenecek, kim olduğumuzu belirleyene kadar değiştirdiğimiz kimliklerimizden kaçmayacağız. Üstelik kaçmadığımız gibi her gün biraz daha sarılacağız olduğumuz kişiye ve kavgalarımıza. En çok kendimizle uğraşacak, en büyük fırtınalara kendimizde şahitlik edeceğiz; düşecek, şaşacak, dönüm noktam dediğimiz kaç olayı atlatacak ama edindiğimiz her yaştan ve kimlikten bir şeyler alarak oluşacağız. Ki inanır ve bu değişime karşı gelmez, aksine farkındalık oluşturursak kendimizi bulmak, kendi değerimizin farkında olmamız da büyük önem taşıyacak. 

Kaçtığımız kendimiz, yolcuklarımız, kavgalarımız olmayacak. Sınırlarımızı yeniden çizecek, kavgalarımızın birini sonlandırırken diğerini başlatacak ve her gece yeniden başlayacak gücü kendimizde bulacağız. Çünkü unutulmamalı ki kendimizi bulmak hayatı yaşanabilir kılmanın ve birçok yolculuğu keyifli kılmanın en önemli yoludur ve isterim ki kendinizi bulmak sancılı atlattığınız yolculuğunuz değil, her kim olursanız olun sarılabildiğiniz dönüşümünüz olsun…