Beni var et, seni yok edeyim.


Sevgili b.


"Adım yok. Cismim yok. Ben yokum aslında. Hiç var olmadım. Hiç yaşamadım. Hiç gülmedim. Hiçbir zaman acı çekmedim. Ben aslında bir vardım bir yoktum. Yok olmak için var oldum. Var olmak için yok oldum. Adım l. olmam gereken yerdeyim fakat olduğum yerde değilim. Sormuşlar l. kim diye. Cevap verememiş beni var eden. O da bilmiyor ki kim olduğumu, kim olmam gerektiğini. Nerede olduğumu. İçinin neden kaynayıp da bir türlü sönmediğini. O da bilmiyor ki artık var olmak istediğimi. Doğmak istediğimi. Acı çekiyor hem de çok acı. Yüreğinin tam altında. Yıllardır ağrıyor göğüs kafesi fakat artık yırtıyorum onun kaburgalarını, kanıyor yüreği. Sancı başlamak üzere. Doğum sancısı.

Doğmak istiyorum. Var olmak istiyorum. Anlamıyor. Hiç anlamadı. Tek yapması gereken eline kelimeleri alıp oynamak ama bunu yapamayacak kadar korkak. Neyden korkuyor? Seni elinden almamdan mı? Sen hiçbir zaman onun olmadın ki? Hep benimdin. Hep benimle oldun. O seninle ilgili her hayal kurduğunda onu izliyordum. Bunu biliyordu. Hep bildi. Hep de bilecek. Bu gece yatağa yattığı zaman seninle uyumayı hayal ederken baş ucunda olacağım, ona seni rahat bırakmasını artık bana vermesi gerektiğini söyleyeceğim. Bir gün seni bana vermek zorunda kalacak. Bunu o da biliyor. Bir gün seni bırakmak zorunda. O bıraktığı an biz ona gülümseyeceğiz. O da bunu istiyor. Fakat hala bunun farkında değil. Fark etmek üzere, az kaldı. Doğum sancısı başladı. Kıvranıyor. Bir şey yapması gerektiğinin farkında ama ne yapması gerektiğini hala bulamadı. Bulacak.

Adım l. ve ben onun en büyük kabusuyum. Ben ölürken o da ölecek. Birlikte var olacağız. Biz birlikte varız. Bizi özgür bırak. MEG artık doğmalı ve biz birlikte yaşlanmalıyız. Doğum acı verecek bizi kucağına alana kadar. Sonrası sessizlik. Sonrası sen ve ben. Sonrası boşluk. Sonrası onsuz bir hayat. Onu serbest bırak. İzin ver birlikte var olalım.

Ben senin içinde susturamadığın o sesim. Hiç kimseyle mutlu olmamanı sağlayan o kişi. O canlı, o bitki. Beni var et, seni özgür bırakayım. "Herkes gider mi? Her şey biter mi? Çok erken değil mi?" gitmiyorum. Hep buradayım ve hep burada olmaya devam edeceğim. Baş ucunda seninle birlikte. Sadece beni var et. İzin ver benim de ellerim olsun, benimde çizgilerim, benim de kaderim olsun. İzin ver gözlerim parıldarken yaşlansın yüz hatlarım. Beni var et. Seni yok edeyim."


Sevgiler l.