Kıymetli bir parçamı kaybettiğimi zannederken aslında o parçamdan kurtulduğumu fark ettim dün gece. Buna neredeyse hiç şaşırmadım. Şaşırmadım çünkü hislerim bir tür dalkavuklukla bana birçok şeyi okuyor zamandan. Gizliden, saklıdan kolayca haberdar oluyorum. Bu bir tür yeti mi, yoksa bir çeşit yara mı bilmiyorum.


Ama şunu biliyorum. Her şey görünmeze benzeyebilir. Her şey anlamından cayabilir, acıya dönüşebilir. Sonu durduramayız. Yeniyi baskılayamayız. Hep düne kalamayız. Hiçbir yerde kalamayız, kalmaya devinebiliriz yalnız. Durmak harekete karşı devinmektir. Diyecek olursak bir gün. O gün bir tortu, yakıcı bir koyuluk ışıklı bir zamana anahtar olacaktır. Çok değil, belki bir gece sonra. Bir zaman gelecektir. Seni denize koşturan bir şey olacaktır kaçışın. Parlak parlak bakacaksındır. Evet. Unutulmuş acının insana bıraktığı parıltıyı yadsıyamayız. Garipseriz bazen. En fazla bu olabilir. Diri.


İtirazın, itirafın veya duymanın veya söylemenin yalnız yorgunluğa hizmet ettiği halleri olur yaşamın. Biraz irade ister bu. Toprakta, çamurda geriye doğru sürüklenmiş ayak izleri ister. Bir duvar tarafından itilirsin kendi ömrüne. Orası senindir. Sen ne koyduysan, ne eklediysen oradadır. O vardır kendine hapsinde. Binlerce son vardır. Binlerce adım vardır ilke.


Yani, ezberi unutamayız. Ezberi unuttuğumuzu unutabiliriz yalnızca.

Gafletli unutuş önlenebilirdir. Her koşul silkinilebilirdir. Her durum kendimiz olmaya müsaittir. Mutsuzluk semptomunu, yalnızlık gerekliliğini içimizden atamayız, başka yerde uyutamayız. Hastalığı normal kılamayız. İnsan da küflenendir. Gülüşüne kadar. Bunu unutamayız. Ömürlü canlılığımıza hasta mutluluk katamayız


Kendine vicdanı diri, sevgisi, saygısı diri herkes bilir, bilmelidir bunu.


Hepimiz bilmelidir bunu, sonsuzca bir son yoktur. Ki. Varsa da bu, ömürlü canlıya gerçek değildir. Ömrümüzden dışa çıkamayız. Biriktiremeyiz bir kokuyu. Azı çoğaltamayız. Aza çoğalabiliriz yalnız.


Ki ölmek azalmanın sonu demek. En fazla. Bunu durduramayız.


Bazen bir kesinliğe inanmak gerekir. Bunu durduramayız.


Olmak, durduramamaya devam etmeyi kabul etmek demek. Bunu durduramayız.


Her hamlede özümüzü temsil ediyoruz. Bunu durduramayız.