Derginin 40. sayısında dosya konusu olarak "Edebiyatta Kötülük" teması işleniyor. Bu ilginç dosya konusuna destek verenler:



Faust'un Trajedisi - Fatma Burçak


Bazı toplumlarda kendisine korkuyla karışık bir saygı duyuluyor olan şeytan dünya üzerindeki inanç sistemlerinin çoğu tarafından lanetlenmiş bir simge. Dinlerin doğduğu bereketli Orta Doğu topraklarında ortaya çıkan bu korkutucu varlık her dönemde biraz daha büyümüş; karanlık, zaman, ahiret, kıyamet, kötülük, günah gibi kavramlarla gelişmiş.



Marquis de Sade'ın Metinlerinde Kurban Ritüeli - Bayram Sarı


Marquis de Sade (1740-1814)'ın metinlerindeki aykırı dil; yavaş yaşayan, giderek çürüyen, hayat verdiği canlıların tümüne eziyet edip ortadan kaldıran evrenin dilidir.



Boris Vian: Yalnızlıktır Dininiz... - Merih Nesrin Yalçın


Yazar, şair, müzisyen, şarkıcı, gazeteci, senarist, oyuncu, eleştirmen, çevirmen, şarkı sözü yazarı ve maden mühendisi: Tam anlamıyla on parmağında on marifet olan Boris Vian kısacık ömrüne sekiz roman, iki öykü, bir şiir kitabı sığdırmıştır.



Dosyanın konusunun yanı sıra, Oğuz Atay'ın "Demiryolu Hikâyeleri" adlı öyküsünün tiyatro uyarlamasını Funda Sarıcı yorumladı. Popüler zaman düşünürlerinden Racco Baba, "Racconizm" köşesinde kötülüğü anlattı. Seyhan Livaneli Öykü Yarışması'nın kazananı Servet Şan Durukan'ın "Omuz Sızısı" öyküsü de yayımlananlar arasında.


Tüm bunlara ek olarak birçok şiir ve öykü de dergide yer alıyor.



Kaynakça:

Edebiyatist 40. sayı

https://edebiyatist.com/




Hazırlayan: Burak Akbaş