Eminönü'ne gidiş ayrı bir güzeldi. Martıların güzel sesleriyle birlikte o gün ayrı bir güzellikte olan denizin temiz mavi sularını izlemek huzur vericiydi.

Hayatın karanlık yüzü o anlarda hiç yok gibiydi. Sanki her şey, her zaman çok güzeldi. Sanki hayat çok güzeldi o anlarda. Durmuştu dünya. Belki de denizin güzelliğine, martıların güzel seslerine dayanamamıştı...

Sonra bütün ihtişamıyla ardı ardına güzellikler gösterdi kendini. Sanki podyumdaydılar. Hepsi ayrı bir güzellikte, hepsi ayrı bir büyücülükteydi.

Kız Kulesi, Galata Kulesi, Ayasofya Camii... Güzellikler podyuma çıkıp kendini gösterdikten ve denizin güzelliğini seyretmeye bir süre ara vereceğimizi anladığımda Eminönü'ne varmıştık.

Eminönü, göz alıcı güzelliği ve buram buram tarih kokan sokaklarıyla karşımda duruyordu. Ayrıca gökyüzünün güzelliği de Eminönü'nün güzelliği ile birleşiyordu ve ben heyecanlı ruhumla yürüyüp mutlulukla gülüyordum. Attığım her adımda başka bir güzellikle başka bir tarih kokan eserle karşılaşıyordum.

Sonra, yine bir yerden geçtik ve Mısır Çarşısı'na girdik. Işıl ışıldı her yer. Normalde girdiğimiz, gezdiğimiz çarşıların hiçbirine benzemiyordu, bambaşkaydı. Her şey çok özenle tasarlanmış, yapılmıştı. O kadar muazzam şeyler vardı ki insan almak istiyordu bir anda hepsini. Daha sonra veda etme zamanı gelmişti Mısır Çarşısı'na.

Tarih kokan sokaklardan geçtikten ve denizin güzelliğine baka baka köprüyü yürüdükten sonra Karaköy'e vardık. Galata Kulesi'ni görme vakti gelmişti.

Galata Kulesi'ne yürümek zordu, çünkü felaket bir yokuş vardı. Ama yine de Galata Kulesi'ni görmek için o yokuşu yürümeye değerdi. Yürüdük, yürüdük ve sonunda vardık. Sokaklardan birinde göründü Galata Kulesi. Ne kadar da büyüktü, ne kadar da uzundu! Büyüklüğü ve uzunluğu bir an da olsa korkutmuştu beni. Yıkıldığını düşünemiyordum bile. En son bir yere yaslanıp seyredecekken kuleyi, bir ağacın dalları, yaprakları Galata Kulesi'ni tam anlamıyla görmeme izin vermiyordu. Galata Kulesi'nin güzelliğini dalların, yaprakların güzelliği örtüyordu...


16 Aralık 2018