Hikayenin buraya kadar olan kısmı:
Başlangıçta Evren yaratıldı.
Bu pek çok kişiyi epey kızdırdı ve geniş kalabalıklar tarafından kötü bir adım olarak değerlendirildi.
(sayfa 11)

Eskiden beri ileri sürüldüğü gibi, evren tedirgin edici büyüklükte bir yerdir ve pek çok kişi sakin bir hayat uğruna bu gerçeği görmezden gelmeye meyillidir.
Birçokları kendi tasarladıkları daha küçük bir yere memnuniyetle taşınmaktadır, hatta aslında çoğunluğun yaptığı da budur.
(sayfa 79)

"Yine de bu akşam burada bu kadar seçkin kişiyi bir arada görmek" diye şakıdı, "harika - öyle değil mi ama? Evet, kesinlikle harika. Çünkü biliyorum ki çoğunuz buraya sürekli geliyorsunuz, bu da gerçekten harika bir şey; buraya gelip her şeyin sonunu izledikten sonra kendi çağlarınıza dönmek... çocuk yetiştirmek, daha iyi ve yeni toplumlar için çabalamak, doğru olduğuna inandığınız şeyler için korkunç savaşlar vermek... bu her türlü organik canlı çeşidinin geleceği için umut veriyor." Üstlerinde ve etraflarında devam eden yıkıcı fırtınayı işaret etti, "bir gelecek olmadığını bilsek bile..."
(sayfa 131)

Ulaşım yöntemlerinin birçoğunun sorunu diye geçirdi aklından, temel olarak hiçbirinin çekilen sıkıntılara değmemesi.
(sayfa 174)

"Onlara ne olacak sence?" dedi bir müddet sonra.
"Sonsuz bir evrende her şey mümkündür," dedi Ford, "hatta kurtuluş bile. Garip ama gerçek."
(sayfa 202)

En önemli sorun -ya da en önemli sorunlardan biri, çünkü bir sürü en önemli sorun vardır- halkı yönetmekle ilgili en önemli sorunlardan biri, bu işin kime yaptırılacağını bulmaktır.
Özetlersek: İyi bilinen bir gerçektir ki, halka hükmetmeyi en çok isteyenler ipso facto bu işi yapmaya en az uygun olanlardır. Özeti özetleyecek olursak: Kendisinin Başkan yapılmasını sağlayacak kişilerin bu işi yapmasına hiçbir surette izin verilmemesi gerekir. Özetin özetini özetlersek: Halk bir sorundur.
Ve karşılaştığımız durum şudur: Bir dizi Galaktik Başkan, iktidarda olmanın eğlencesi ve boş telaşından öylesine hoşlanmışlardı ki, iktidarda olmadıklarını neredeyse hiç fark etmemişlerdi.
(sayfa 206)