SANATORIUM, 16 Nisan – 23 Mayıs tarihlerinde Farid Rasulov’un Türkiye'deki kişisel ilk sergisi "Kurban Olurum"a ev sahipliği yapıyor. “Kurban Bayramı”nın bir incelemesini sunan sergi, bu bayramın kasıtlı olmadan sembolize eder hale geldiği açgözlülük ve aşırılığı sorguluyor. Sanatçı absürdizm, hiciv ve grotesk yöntemler kullanarak bu kadim uygulamanın sürekli değişen modern çağımızda tekrar ele alınmasını sağlıyor.


Rasulov, bir hayvanın kesilmesini şart koşan, İslam'ın başlıca bayramlarından biri olan Kurban Bayramı'nı sergisi için bir çıkış noktası olarak alıyor. İbrahim Peygamber'in Tanrı'ya itaat ederek oğlunu kurban etme isteğinin sembolü olarak kesilen hayvan, geleneksel olarak akrabalar, ev ve ihtiyacı olanlar arasında paylaştırılırdı. Ancak bu gelenek son zamanlarda kurban, statü ve servetin bir göstergesi haline geldi. Rasulov, modern dünyayla birlikte değişim gösteren bu tutumları en yeni ve iyi şekilde ifade etme, bizlere birer ayna tutma gayretinde.


Rasulov sergiyi yeni, büyük ölçekli resimler sunarak tamamlıyor. Tasvir edici bir yaklaşıma sahip işler karnavalesk bir Kurban Bayramı'nı betimliyor. Geleneksel tören sırasında, takım elbiseli figürler hayvanın kafasını keserken kurban edilen koyunun etrafında toplanmış bir kalabalık görülüyor; her bir kişiyi karikatürize ederek sahneyi hicveden sanatçı, bu kutsal bayramın gerçeküstücü öğelerine dikkat çekiyor.


Sergiyi aşağıdaki linkten 360 derece Sanal Tur ile gezebilir veya SANATORIUM'u ziyaret edebilirsiniz.

https://kuula.co/post/7S9MG?utm_source=Bas%C4%B1n&utm_campaign=d6ed72a305-EMAIL_CAMPAIGN_2019_10_10_03_07_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_efc4e877f9-d6ed72a305-117018985