''Hayattaki engeller her ne olursa olsun; paylaşıldığında, aşılamayacak hiçbir engel yoktur.’’
Arkadaşlarından biraz farklı, ön ayakları tutmayan sevimli bir oğlağın hikayesi…

Sürüdeki diğer yavrulardan farklı dünyaya gelen oğlağı hemen fark eden çoban, yürüyemeyen oğlağı heybesinde taşımaya başlar. Yavru keçinin diğerleri gibi kırlarda dolaşıp oyunlar oynayabilmesi için ona ağaç dallarından değişik bir bisiklet yapar. Yavru keçi artık hareket edebiliyor, istediği gibi kırlarda dolaşabiliyordur.

Küçük çocuklara doğrudan anlatılması zor olabilecek birçok kavram bu kitapta kolay ve anlaşılabilir şekilde minik okuyuculara sunuluyor. Bireysel farklılıkların, bazı sosyal değerlerin; sevgi, şefkat ve empati duygularının üzerinde duruluyor.

Hikayede çobanın yavru keçiye olan desteği, merhameti ve sevgisi öyle güzel sonuçlar veriyor ki adeta hikayenin çobanı yanımıza gelip ‘’Birazcık sevgi ile aşılamayacak hiçbir engel yoktur’’ diyor. Bu sıcacık hikaye ''farklılık'' kavramını sorgulatırken empati yaptırıyor, sevgiyi ve merhameti hissettiriyor. Farklılık gibi gördüğümüz durumların aslında bir eksiklik olmadığının üzerinde duruyor. Asıl engelin zihnimizde olduğunu bir kez daha gösteriyor.

Kitabın çizimleri ise o kadar başarılı, o kadar canlı yapılmış ki kırlarda yavru keçilerle oynuyormuş hissine kapılıyorsunuz. Okumayı bilmeyen çocuklar kitabın resimlerini incelerken sizler de onlara rahatlıkla yazılanları okuyabilirsiniz.

Çocukların sosyal ve duygusal gelişimlerini desteklemeye yardımcı olabilecek bu kitabı dört yaş ve üzeri her çocuğun kütüphanesine rahatlıkla ekleyebilirsiniz.