Lenny Abrahamson'un yönettiği ve senaryosunu Emma Donoghue'nun yazdığı Oda adlı romandan uyarladığı 2015 yapımı dram filmi. Filmde Brie Larson, Jacob Tremblay, Joan Allen, Sean Bridgers ve William H. Macy oynamakta.

88. Akademi Ödülleri'nde 4 dalda aday gösterilen film Brie Larson'un oyunculuğuyla En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanırken, 73. Altın Küre Ödülleri'nde ve 69. BAFTA Ödülleri'nde yine En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini kazandı.

5 yaşındaki bir çocuk, Jack (Jacob Tremblay) ve onun genç annesi Ma (Brie Larson), küçük bakımsız bir evde yaşamaktadır. "Oda" olarak adlandırılan ve sadece tavanında penceresi olan bu evde Yaşlı Nick (Sean Bridgers) denilen bir adamın esiri olarak hayatını sürdürmektedirler ve asla dışarı çıkmamaktadırlar. Ma, şu ana kadar Jack'i durumun gerçekliğinden korumuştur fakat Jack 5. doğum gününde olayı artık anlamaya başlar ve Ma artık onun yaşının yeterli olduğunu düşünüp ona bir kaçış planı sağlar. Ma, Yaşlı Nick'in işten kovulduğunu öğrenir ve bunun onların güvenliğini etkilemekte olacağını bilmektedir. Ma, Jack'in kilit ortaklığıyla beraber planını etkinleştirir.

Ma, dış dünya ile ilgili tüm gerçekleri anlatır. Jack'e ölü taklidi yapmasını öğretir ve Yaşlı Nick'i kandırıp gömülmesini sağlayacağını söyler. Yaşlı Nick olanlara inanır. Jack'i kamyonetine alıp yolun aşağısına doğru sürmeye başlar. Yolculuk sırasında Jack kaçmayı başarır. Sonra güvenli bir şekilde polise gider ve Ma'nın nerelerde olabileceğini hayal meyal anlatır. Kısa süre sonra Ma bulunur ve esir tutulduğu yerden kurtarılır. Ma ile Jack ağlayarak kavuşurlar.

Hastanede geçirilen kısa bir sürenin ardından Ma, Jack'i alır ve anne babasının evine götürür. Ailenin birleşiminden sonra Ma'nın annesi (Joan Allen) ve babası (William H. Macy) arasında sorunlar ortaya çıkar. Jack eski odasının dışındaki hayatına alışmakla mücadele vermekte ve sadece annesiyle konuşmaktadır. Eski evindeki odasına dönmeyi istediğini anlatır.

Ma yaşadığı sıkıntılarla depresyona girer, hastaneye kaldırılır. Bu sırada Jack dış dünyaya alışır. Annesine kendisinden bir parça vererek ona güç vereceği umuduyla Jack büyükannesinden saçını kestirip Ma'ya vermesini ister. Ma iyileşip geri döndüğünde Jack'ten özür diler ve hayatını kurtardığı için tekrar teşekkür eder. Jack'in isteği üzerine Jack ve Ma son defa Oda'ya gider. Jack ve Ma, Oda ile vedalaşır.