Gözlerin... Gözlerin sanki konuşur gibi, bana öylesine derin sözler ediyor ama hiç bilmediğim bir dilde. Gözlerin pare pare, dalgaları var renk renk, renklerden koca koca dalgalar, o dalgalar ki beni dünyanın hiç bilmediğim kenarlarına savuruyor. Işığın az ama ruhumun ve ruhunun en ücra köşelerini dahi görünür kılıyor. Çok renk var, ışıl ışıl parlıyor. Tek rengin arasında küçük küçük yıldızlar beliriyor. Bir renk şöleni gibisin. Hipnoz oluyorum, sarhoş oluyorum gözlerinde.Nerde görsem tanırım, nerde görsem bakışını bilirim sen olduğunu. Sen benim asla kaybetmeyeceğim aileden yadigar bir mücevherimsin. Özel ve güzelsin. Seni görüyorum, biliyorum ve seni öylece bırakmayacağım.


Gözlerinde kaybolacak milyonlarca ruh olacaktır, şarkı değişse de, görüntü değişse de sende takılıp kalacak çok olacaktır. Ama sen beni bileceksin çünkü sana böylesine derin bir tutkuyla bakacak olmayacaktır. Sana bakarken senin büyünden çaldım biraz. Senden eksiltmedim. Sen sende olanı çoğaltıp benimle paylaştın. Kalbinden geldi bu. Kıpkırmızı, kanlı canlı, misk gibi. Bazen ne olduğunu bilemiyorum ama özel olduğunu çok iyi biliyorum. Bana verdiğin bu parçayla hayatın her bir anı daha canlı ve yaptığım her bir iş daha anlamlı geliyor. Yaşamak artık öylesine değil, seninle yaşarcasına coşkulu. Tek değil, iki kişi...


Göz bebeklerin simsiyah, hele ki o güzel rengin etrafında daha da çok siyahlaşıyor. Nefes alıp verir gibi büyüyüp küçülüyor. Bir şeyler söylüyor bana. Ne söylediğine çok takılmıyorum,sadece varlığıyla mutlu oluyorum. Çünkü o sensin, o senin. Bazen bu küçük siyah nokta dikkatimi dağıtıyor. Bana başka başka şeylerden bahsediyor. O küçük nokta büyüyor büyüyor ve senin tüm rengini karanlığa boğuyor, karanlık her yerde oluveriyor. O büyüdükçe sen kayboluyorsun, benden gidiyorsun. Seni unutuyorum, göremiyorum. İşte o zaman hayat anlamsızlaşıyor, tek oluveriyorum. Biliyorum her şey zamanla değişir ama ben seninle böyle değişmek istemiyorum. Rengimiz karanlığa boğulsun istemiyorum. Solsun rengimiz buna razıyım ama karanlık olmasın. Savrulmayalım, gitmeyelim biz bizden. Gözlerini görüp yeniden büyülenmek istiyorum. Gözlerim senden boşluğa kayınca her şeyi kaybeder gibi oluyorum. Tüm samimiyetim ve iyi niyetim yok olup boşluğa düşüyorum. Sana bu dünyada eşine rastlanmayan duygularla bağlanmışken aramızdaki iplerin kopuşu hayttaki her şeyden kopmama sebep oluyor. Diyorum ki göz bebeklerin hep böyle kalsın, rengin canlılığını korusun. Sen yaşadıkça yaşamayı daha çok seviyorum.