"Yine mi sen, bayram günü gibi gelen!"

Uslanmaz bir Eurovision Şarkı Yarışması tutkunu olarak bana bayram gibi gelen bir haftanın içine bugün itibarıyla giriş yapıyoruz.


Provalarını tamamlamış ve turkuaz halıda çoktan boy göstermiş katılımcılar artık karşımıza çıkmaya hazırlar!


2012'de son kez Can Bonomo'yla yarışabildiğimiz etkinliğe olan ilgi mantık dışı bir şekilde artık yarışmadığımız bir etkinlik haline geldiğinden bu yana ölüydü. Fakat 2021'de canlandığı aşikâr!


Pandemiyle, birlikte bir şeyler yapma halinden epey uzaklaşmışken Eurovision çoğumuza bu deneyimden bir parça uzattı ve biz de ısırık almaktan geri durmadık. İtiraf edin; geçen seneki büyük final gecesinde siz de ortaklaşmayı özlediğinizi fark ettiniz... Yani... En azından ben ettim.


2021'de İtalya'nın "Zitti E Buoni"yle (Måneskin) kazandığı yarışma haliyle bu sene İtalya'da düzenleniyor. Üçüncü kez ev sahipliği yapan ülke konuklarını 1965'te Napoli'de ve 1991'de Roma da ağırlamasının ardından bu kez kendilerine Torino'nun kapılarını açıyor. Gerçekleşeceği etkinlik merkezi ise Pala Olimpico arenası olacak.


Birinci yarı final tarihi 10 Mayıs Salı. Bu gecede yarışacak ülkeler de sırasıyla şunlar: Arnavutluk, Letonya, Litvanya, İsviçre, Slovenya, Ukrayna, Bulgaristan, Hollanda, Moldova, Portekiz, Hırvatistan, Danimarka, Avusturya, İzlanda, Yunanistan, Norveç ve Ermenistan.


İkinci yarı final tarihi ise 12 Mayıs Perşembe. Bu gecede yarışacak ülkeler de, yine sırasıyla, şu şekilde: Finlandiya, İsrail, Sırbistan, Azerbaycan, Gürcistan, Malta, San Marino, Avustralya, Kıbrıs Cumhuriyeti, İrlanda, Kuzey Makedonya, Estonya, Romanya, Polonya, Karadağ, Belçika, İsveç ve Çek Cumhuriyeti.


Her zaman olduğu gibi İtalya, Almanya, Fransa, İspanya ve Birleşik Krallık beşlisi 14 Mayıs Cumartesi gecesi gerçekleşecek finalde direkt yarışacak.


Hakkını verdiğimiz şeylerden biri olduğuna tanık olduğumuz, bizimle birlikte Avrupa'nın da bunu gördüğü Eurovision Şarkı Yarışması dilerim önümüzdeki yıllarda Türkiye olarak yeniden parçası haline geleceğimiz bir şey olur. Mümkünse 2023'te!


...Ve 12 puan...