Henüz tanışmamış olanlar için; 2008 yılında İzmir’de Fırat Külçek ve Kerem Feyzi tarafından kurulan Türkçe alternatif müzik grubu Hedonutopia, ismini ‘Arzu Ütopyası’ndan alıyor. 2016 yılında Radyo Boğaziçi tarafından düzenlenen 18. Battle of the Bands yarışmasında birincilik ödülü alan grup, iyi çalmak konusunda takıntılı olduğunu belirtirken şarkıların sözlerinde rastladığımız büyüleyici etkiyle de kendine hayran bırakıyor.

 

Müzik tarzlarını oluşturma konusunda içlerindeki sesleri ortaya çıkarma yoluna gittiğini belirten grup; ilk albümü Ucube Dizayn, peşinden gelen Yarı Cennet, Yakamoz Sandalı, Arzu Ütopyası albümleriyle dinleyici kitlesini genişletmeye ve hayran toplamaya devam etti.

 

2020’de 5. stüdyo albümü ‘Beyaz Durak’ı sunan Hedonutopia bu yıl güzel olaylara hasretimizi bir nebze olsun duraklatıyor. ‘Bırak Gideyim’ ile albümden uzaklaşamayacağınızı anlarken kafanıza indirilen bir meteor ile birlikte şu sözleri kulak ardı edemiyorsunuz:

 

“Dini imanı dindirdin!

Dini imanı dindir, din!

Ah!

Sal bizi, inan hoş geceler, yıldızlar.”

 

Harika bir hediye gibi gelen albüm, özlemlerimize ‘Bronz’ ile dokunuyor, ‘Sevgilim’ ile duygularımızı pekiştirmeye yelteniyor. Baştan sona keyifle dinlenebilecek albüm ‘Okyanus’ ile hiçliğin ortasında olduğumuzu hatırlatırken bir yandan da bizi çekip alma gayretinde. Anlayacağınız, kendine özgü ses ve söz çizgisiyle, Hedonutopia’dan nefis 7 parçadan oluşan bir albüm çıktı tam boy…

 

“Efendiler, dinleyin sözümüzü

Dinmedi acısı gözümüzün

Rahat bırakın ya da

Ölümüzü görün!

 

Ay çıktı tam boy!

Sizin olsun, hey!”

 

(Ay Çıktı Tam Boy)

 

Öyle görünüyor ki, bu özgün grup sözünü dinletmeye devam edecek…

 

Beyaz Durak albümünü grubun Apple Music, Deezer veya Spotify adresinden hemen dinlemek mümkün.

 

Albümün ilk klibi (Harika): https://www.youtube.com/watch?v=gQQAFvLmQsI&feature=emb_title

 


Sena Türkmen