Sizin için bu çağı adı ne?
Hız çağı mı? Teknoloji çağı mı? Haz çağı mı? Yeniden "Hedonik" çağ mı? Narsizm çağı, Tüketim çağı... Saymakla bitmiyor bu çağın ismi. Sizin gördüğünüz çağ hangisi?

Peki bu çağın insanı neden bu kadar mutsuz? Mutsuzluk virüsü neden bu kadar yaygın? Popüler psikoloji mi, kişisel gelişim bombardımanı mı, magazinsel psikoloji mi insanları sürekli mutluluk arayışına itti? Bunca aşırı ben odaklılık, bunca bencillik, bunca kibir ve görkem sanrıları acaba başına öz kelimesi getirilerek pompalanan (öz sevgi, öz saygı, öz değer vb.) yanlış aktarımlarla mı gelişti? Yoksa insanların mutsuzlukla, kaygıyla, güvensizlikle baş edemeyip üstlendiği roller onları hasarlı kişilikler haline mi getirdi?

Bölüm bölüm ilerleyeceğim hasarlı kişilikler yayınlarımı Bubisanat ailesiyle ve değerli üyeleriyle paylaşmak istedim. Çünkü magazin tarafı çok baskın hale gelen narsizmin ne kadarı kişilik bozukluğu, ne kadarı hastalık, ne kadarı tercih, tüm soruları sırtımı psikoloji ve sosyoloji bilimine yaslayıp yanıtlamaya çalışıyorum.

Eleştirilerinizi, görüş ve önerilerinizi paylaşmanızdan, var ise sorularınızı iletmenizden memnuniyet duyacağım.

İlgi gösteren herkese iyi dinlemeler dilerim.