Tanıtım Bölümü


Gözlüklerimle bile hocanın yazdıklarını zar zor okumaya çalışıyordum. Gözlerimi tahtada yazan yazılarda gezdirirken aniden harfler uçuşmaya başladı. Harfleri zihnimde birleştirip anlamlı hale getirmeye çalıştıkça daha bir karmaşıklaşmaya başladı.

Gözlerimi iki kez kırpıştırıp tahtaya bir daha bakmayı denedim ama gördüğüm manzara tahtadan çok farklıydı. Şaşkınlıkla etrafıma bakınmaya başladım. Bir evin bahçesinde güneşin altında oturuyordum.


"Olamaz, yine uykuya mı daldım?"


Diyerek düşüncemi sesli bir şekilde dile getirdim.


"Sıkılmadın mı ders çalışmaktan?"


Aniden arkamdan gelen ses ile oraya doğru baktım. Uzun boylu, kumral ve kıvırcık saçlı bir delikanlı yüzündeki kocaman gülümsemesiyle bana doğru geliyordu.


Bu delikanlı her uyuduğumda rüyalarıma giriyordu. Onu her gördüğümde içimi anlamlandıramadığım bir heyecan kaplıyordu...


Tebessümünü kesmeden gelip yanıma oturdu.


"Eee cevap vermeyecek misin?"


O an yüzüne şaşkın bir şekilde baktığımı fark ederek kendimi toparladım. Tam cevap vereceğim sırada elini saçıma götürünce nutkum tutulmuşçasına yüzüne bakmaya başladım.


Eline aldığı yaprağı bana göstererek genişçe gülümsedi.


"Saçına düşmüştü."


Garip bir şekilde onu sanki tanıyormuşçasına içimi bir sıcaklık kaplamıştı.


###


"Öykü!"

"Öykü!"


Adımın defalarca tekrarlanmasını duyunca tahtaya boş bir şekilde baktığımı fark ederek başımı iki yana salladım.


"Ohoo yine başka alemlere gezintiye mi çıktın?"


Hocanın söylediği ile tüm sınıf kahkaha atınca başımı kaşıyarak önümdeki defterime yazılanları geçirmeye başladım. Bir yandan da gördüğüm şeyin bir rüya mı yoksa hayal mi olduğunu ayırt etmeye çalışıyordum...