Hepimiz biliyoruz ki iyi korku-gerilim filmlerinin sayısı çok fazla değil. Ben de korku filmi izlemek için Netflix'i arşınlarken sürekli karşıma çıkan ve devamlı es geçtiğim bir filmdi His House.

Filmle ilgili ilgimi çeken ilk şey 1 saat 33 dakikalık süresiydi. Filmin temposunun fazla düştüğünü söyleyemem çünkü karakterler bize filmin ilk dakikalarında hızlı bir şekilde tanıtılıyor. Diğer bir güzel kısım ise olayların sebeplerini anlamaya çalışırken film bize karakterlere verdiği bilgi kadar bilgi veriyor. Karakterlerin yaşadıkları soru işaretlerini bize de yaşatıyor. İki başrolün birbirinden farklı düşünmesi ve ikisinin çatışmalarını izlemek filmi biraz olsun farklı kılıyor.


Filmi özetlemem gerekirse çiftin İngiltere'de gördüğü muamele ve evleri hakkında söylenen şeyler, birbirlerine karşı davranışları, vicdanları ve korkularının arasında yaşananları anlatıyor.

Film iki göçmenin yaşadıklarını ve gelecek korkularını da bize izletiyor. Seyircide belki bu göç ve adaptasyon kısmı yer yer soru işareti oluşturmuş olabilir ama ben karakterlerin evi ve kendilerini korumak için yapabileceklerini göstermeyi amaçladığını düşünüyorum. Aynı zamanda korkularının yarattığı sonuçları görebilecek kadar cesur bir hale de sokuyor karakterleri.

Filmin beni yeterince gerdiğini ve doyurduğunu düşünüyorum. Korku filminden ziyade bir drama-gerilim filmi demek daha doğru olur zannımca.

6.5 imdb puanıyla bence bir tık fazlasını hak ediyor. Filmin Metascore'u ise 72.


Sope Dirisu'nun diğer projelerine de göz gezdirdim ve Gang of London dizisindeki başrollerden biri olduğunu gördüm. Bu diziyi de izlemek istiyorum.


Winmi Mosaku'yu çok beğendim. İzlemesi çok güzel bir oyuncu. Kendisini hâlihazırda Lovecraft Country'de izleme şansı buluyorum. 


Sonuç olarak film birden fazla aynı şeyi anda yapmak istiyor ve yaparken de biraz sallansa da filmin yeterince iyi bir drama-gerilim olduğunu düşünüyorum.

Kendi deneyimlerime göre korku filmini izledikten sonra hikâyeyi ve korku ögelerini hatırlamakta zorluk çekmiyorsanız bu film iyi bir korku filmidir.

His House filmini izledikten sonra hatırlayacağınıza emin olabilirsiniz.