Yunan mitolojisine başlangıç için en iyi tercihlerden olan İlyada ve Odysseia destanlarını yazan Homeros kimdir? Homeros nasıl okunmalıdır? Kitapları hangi yayınevinden tercih etmeliyiz? Yunan mitolojisinde geçen hiç duymadığımız özel adları, kitapları okuduğumuz esnada nasıl anlayabiliriz? Homeros'un edebiyata, felsefe, psikolojiye, tarihe ve coğrafyaya katkıları neler olmuştur?


Video linki: https://youtu.be/djxOYqRqf8I


Değerli Azra Erhat'ın Mitoloji Sözlüğü ile birlikte yan okumalar da yaparak tamamladığım İlyada ve Odysseia destanlarını okumak, türe yabancı olan arkadaşlar için gerçekten zor bir okuma süreci olabiliyor. O yüzden bu konuda kafası karışık arkadaşlar için yardım niteliğinde bir okuma rehberi videosu hazırlamak istedim.


Ayrıca Yunan mitolojisinin yabancısı arkadaşlara da başlangıç niteliğinde olabilecek kurgu dışı makale gibi kaynaklarla bu tür okumalarını zenginleştirmelerini tavsiye ediyorum. Bu yüzden altta paylaştığım makalelerle Homeros okumalarınızı çeşitlendirebilir ve Yunan mitolojisine farklı bakış açıları kazanabilirsiniz.


Bir Sözlü Harita Örneği Olarak İlyada: 

https://yadi.sk/i/iqi9Knp_cw9T0A


Homeros ve Hesiodos Bağlamında Yunan Mitolojisi:

https://yadi.sk/i/q6ylUe63j4EqHw


Homeros ve Hesiodos'ta Adalet Kavramı ve Platon'a Yansımaları:

https://yadi.sk/i/rEkctsJJwesBLQ


İlyada Destanı'nda İda Dağı ve Mitolojisi:

https://yadi.sk/i/Tb7sDd4TgmtYTQ


Bir Öğretmen Olarak Homeros:

https://yadi.sk/i/GoTPioR0qbgRaw


Troya'nın Ortaçağ'a Bıraktığı Entelektüel Miras:

https://yadi.sk/i/R4pJYY5Vb3Ezew


Yunan Mitolojisi'ne Psikanalitik Yaklaşım:

https://yadi.sk/i/yh3MWPVOMuTEpg


Umarım sizin için keyifli ve verimli bir süreç olur. Daha pek çok okuma rehberini hem burada hem de YouTube'da paylaşacağım, takipte kalın!