Yirmi dördüncü yaşıma gireli aylar olmuş olmasına rağmen bu yaşın getirdiklerini ve götürdüklerini yeni yeni kabullenebiliyorum hayatımda.

Birkaç yıldır her doğum günümden sonra mutlaka hayatımda bir şeyler değişiyor. İlk başta anın sıcaklığıyla tabii ki anlayamıyorum ne olduğunu.


Kim yanımda olmuş, kim gitmiş, bu kalbi yine kim kırmış? Ya da yüzümde kim bir gülümseme yaratmış...

Hepsi o anda "dünyanın en kötü olayıymış ve nerden estiyse gelmiş bana uğramış" gibi hissettiriyordu.


Her yıl bu böyle oldu, evren size bir mesaj vermek istediğinde siz onu kabullenene kadar tekrar tekrar yaşatırmış ya hani, heh, işte ben onu üç dört yıl sonra kavrayabildim. Evet, biraz uzun sürmüş -sanırım işime gelmeyen şeyleri anlamak istemediğimden dolayı böyle oldu-

Ne diyoruz? Geç olsun güç olmasın.


Gelelim yirmi dördüncü yaşımın faydalarına.


Spotify listem ve kalemimle buluştuğuma göre tahmin edersiniz ki hayatımda güzel şeyler oluyor. Bu güzel şeylerin de beni bulabilmesi için bazı kötü olayları atlatmamız gerekti maalesef. Aslında kötü demek pek doğru olmaz. Asıl o "kötü" olarak adlandırdığım olaylar farklı şekilde anlık mutluluklarla bana gelseydi şu anda mutlu olamazdım. Bunu hiçbir zaman bilemeyeceğiz ama ben ''İyi ki böyle olmuş.'' demek istiyorum.


İyi ki bazı arkadaşlıklar kendini yitirmiş,

İyi ki bazı cümleler asla kurulmamış,

İyi ki o gün olmamam gereken o saçma yere gitmemişim,

İyi ki kendimi sevmem gerektiği bana bir kez daha hatırlatılmış.


Tüm ağlamaların, gözyaşlarının, kalp ağrılarının ve hayal kırıklıklarının yanında kendini affedip yoluna devam eden bir kız çocuğu var artık. Yolun devamı o kadar güzel ve ışıltı dolu ki her geçen gün yürümeye devam ettikçe tahmin edemediğim güzelliklerle karşılaşıyorum. Evet, gerçekten o en karanlık gecelerin bir sabahı ve mis gibi size gülümseyen güneşi olabiliyormuş.

Karanlık gecelerin aydınlık sabahlarına geçtiğiniz süreçte dilerim ki kendinizi sevmeyi unutmazsınız. Sonrası zaten iyilik güzellik sen kendini sevdikten sonra.


Yirmi dördüncü yaşımı bileğimde kendimi sevmemi hatırlatan dövmemle taçlandırıyorum ve burada veda ediyorum sizlere.


"Şimdilik."



*Bana Bi' Yolunu Bul - Egemen Akkol & Rana Türkyılmaz*