Antropomorfize (i̇nsani nitelikler atfedilmiş) edilmiş hayvanlar, bazen gerçekten tuhaf olsa bile her zaman popülerdir! Kendimizi bu şekilde yansıtmayı seviyoruz: Bir tepki uyandıracak kadar bizi içine alırken eğlenceli olacak kadar da bizden uzaktaymış hissi veriyor. Rahatlıkla meydan okuyabiliyoruz çünkü buna gülebiliriz ve çok da ciddiye almak zorunda değiliz.


Bu resim, Poker Oynayan Köpekler adlı bir serideki on altı resimden biridir. Coolidge (1844–1934) 1903'te reklam ajansı Brown&Bigelow için çalışmaya başladıktan sonra yapıldı. Seri, purolar için bir reklam kampanyasının parçası olarak üretildi ve bunları sergileyen ürünler Amerika'da binlerce kişi tarafından yaygın olarak kullanıldı.


Kitsch (Seyreden, izleyen, dinleyen, okuyan, bakan kişilerde estetik etki yaratan ancak herhangi bir sanat akımı kapsamında değerlendirilmesi mümkün olmayan ürünleri ifade eden bir sanat terimidir. Genellikle var olan bir tarzın aşağı bir kopyası olan sanatı sınıflandırmak, ifade etmek için kullanılmıştır.) olarak tanımlanan bu eserleri sanat olarak değerlendirmek yanlış mı? Hiç de bile! Çoğu zaman bir şey daha popüler hale gelir çünkü evrensel bir çekiciliği vardır. Bu çalışmada insan davranışının bir parodisi bizi güldürür çünkü onunla bir düzeyde özdeşleşiriz. İhtiyacı Olan Bir Arkadaş ayrıca oldukça anlaşılabilirdir: Ezoterik ipuçları veya semboller yoktur, yani herkese ulaşabiliyor.


Bu görüntünün bir reklam olarak hayata başladığı göz önüne alındığında, reklam dünyası ile sanat dünyası arasındaki ayrımı aşmak oldukça iyi olmuş görünüyor. Louvre'da asla asılı kalmayacak olsa da yine de oldukça göz alıcı bir yaşam sürmeyi başardı!


- Sarah Mills


Kaynakça: DailyArt